Zita, Mariann
12 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mielőtt bárki magára veszi, ez egy idézet a Dollár Papa Gyermekei Csehov című darabjából, ami ebben az évadban vasárnap látható utoljára a Trafóban.

  pzs 1736
  Fotó: Puskel Zsolt / port.hu

  Az előadás zseniálisan gyúrja egybe a Sirály, a Három nővér és a Cseresznyéskert történeteit, de van benne bőven improvizáció és játék a nézőkkel is. Ha még nem látta, akkor itt az utolsó lehetőség, mielőtt Csehov búcsút int, és elmegy szépen paradicsomot zabálni a telekre.

  Az előadást Ördög Tamás rendezte, rajta kívül szerepel benne Für Anikó, Kiss-Végh Emőke, Mészáros Piroska, Sárosdi Lilla, Georgita Máté Dezső és Terhes Sándor.

 • Elkobozta a rendőrség a szórólapok teljes szállítmányát, amelyet az ellenzéki tüntetők az "Elegünk van belőled" címen tartandó szombati megmozdulásra szántak.

  A rendőrség az autó sofőrje ellen eljárást indított, szélsőséges nézetek terjesztésének gyanújával. A szórólapokat átadták a polgármesteri hivatalnak, részletes vizsgálatra. Az ellenzéki szervezet hiába követelte vissza azokat, az önkormányzatnál közölték: addig vizsgálódnak, ameddig szükséges.

  Ilyenek történnek Oroszországban. Az ellenzéki szervezet a Mihail Hodorkovszkijhoz köthető Nyílt Oroszország, az elkobzás helyszíne Kirov, a tervezett tüntetésé Moszkva, ahol egyébként csütörtökön házkutatást is tartottak a Nyílt Oroszország képviseletén – írta a Newsru.com 

 • Szerdán lőtték fel az Egyesült Államokban azt a forróvonalat, amit az éber amerikaiak arra használhatnak, hogy illegális bevándorlók által elkövetett bűncselekményekről tegyenek bejelentéseket. 

  Trump januárban úgy hirdette meg a dolgot, hogy illegal aliensnek nevezte a jelentendő egyéneket, ezt trollkodták meg alaposan az indulás napján. 

  000 9I7ZX
  Fotó: Karen Bleier / AFP

  A vonalat ugyanis elárasztották a földönkívüliekről szóló bejelentéseknek, a BuzzFeednek nyilatkozott is egy aktivista, aki elmondta, hogy egy hosszú sóhaj volt a válasz, amikor elmondta, hogy törvénysértő földönkívüliek rabolták el. Neki visszahívást ígértek.

  A bevándorlási hivatal megerősítette a lapnak, hogy elárasztották őket az ufós kamubejelentések, és egyúttal sajnálatukat fejezték ki, hogy a valós bűntények áldozatainak így nincs lehetőségük arra, hogy segítséget kérjenek. Azt ígérték, növelik az erőforrásaikat, hogy az összes hívást megfelelően tudják kezelni. 

 • „Egy kicsit meg fogjuk citálni a milliárdosok bajszát”, mondja ez a fidelitaszos fiatalember arról a kampányról, amit most indítanak, az MTI szerint azzal a céllal, hogy megnevezzék „azokat a milliárdosokat, akik ellenzéki politikusokat "rángatnak". Erről Böröcz László, az ifjúsági szervezet elnöke beszélt, feltehetően ő van ezen a videón is, szegény, mondjuk politikus utoljára útelágozódásnál láttunk ennyire félrebeszélni. Böröcz nyilván nem citálásról vagy cidázásról ábrándozik, hanem cibálásról. Az úgy más, és persze rendkívül bátor, tényleg megéri erre is elkölteni néhány milliárdot, hiszen feltehető, hogy a gyávaságból verhetetlen kisfideszes nem Mészáros Lőrincre gondolt.