Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • És aki kiviszi magával holnap Lyonba, az Jókuti András, a Világevő. A január 24-25-én tartandó döntőnek ugyanis személyében a verseny történetében először lesz külföldi műsorvezetője. Nézzék csak mennyire klassz!

  És hogy nem csak klassz, de hasonlít is Andrásra, azt megnézhetik ennek a rövid videónak az elején, amit még a tavalyi budapesti eseményen forgattam, és ami mai napig az egyik kedvencem.

  Hajrá András, és hajrá Széll Tamás!

 • A magyar megyéktől! Igen, nem máshonnan. Magyarországon ugyanis 2018-ra minden megye elkészíti, sőt, egyenesen kidolgozza saját klímastratégiáját!!! Nem lehet eléggé remélni, hogy a megyehatárokon emellett Interreg-programokkal még megyeközi klímastratégiák is készülnek, vagy hogy alaposabb tervezéssel hamarosan járási, a fővárosban pedig kerületi szintű klímastratégiák is kidolgozódnak. Hogy mennyi pénzért, és hány erdőnyi papírra nyomtatva? Apróság, amikor a klímastratégia a cél.

  Mindezt a Klímabarát Települések Szövetségének (ki lehet az, aki nem tagja ennek a mindennél fontosabb szervezetnek, talán csak nem az, aki még a Szegénységpárti Települések Összefogásából is kimarad?), szóval ennek a szervezetnek a péntek délutáni közleményéből tudom. További részletek a klímabarát honlapon.

 • Salgótarján rendkívül izgalmas hely. Magyarországon ugyanis nem igazán volt lehetősége kibontakozni a későmodern építészetnek. Az ötvenes években még a szocreált erőltették az elvtársak, a hatvanasok végén pedig már a házgyári kapacitásokat kellett kihasználni: jöttek a lelketlen lakótelepek és a tucat irodaházak. Ám a kettő közti résben azért születhettek olyan alkotások, mint mondjuk a Balaton-parti „ufóépületek”. Vagy éppen Salgótarján városközpontja.

  Néhány éve Földes Andris írt róla egy remek posztot, s bár azóta alaposan felújították, eredeti karakterét szerencsére nem vesztette el.

  A születéséről  január 31-én maga a tér beépítésnek tervezője, Magyar Géza, kétszeres Ybl Miklós-díjas építész mesél a Lechner Tudásközpontban. Ez amúgy a Fehér köpeny és rajzasztal című pódiumbeszélgetés-sorozat második estje (az első vendége Dragonits Tamás volt, a beszélgetést videón is meg lehet nézni).

  Nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hogy még meghallgathatjuk a múlt század középének fontos építészeit, hogy mit, miért és hogyan csináltak. Használjuk ki a lehetőséget.

 • A Mashable írt egy cikket arról, hogy a Facebook már egy nyugdíjas klub, de a Snapchat is öregszik, és az igazán fiatalos közösségi alkalmazás a Monkey, ami ugyan csak iOS-re elérhető, de már így is 215 ezer felhasználót gyűjtött össze mindössze öt hét alatt. 

  Az app arra az alapigazságra épül, hogy a mai fiatalok már annyira fiatalosak, hogy a neten haverkodnak, és aztán az igazi jó arcokkal akár személyes kapcsolatba is keverednek. A Monkey pofonegyszerű: egy ismeretlennel kapsz 5 percet képpel és hanggal, ha tetszik hosszabbíthatsz, ha nagyon tetszik, megtudhatod a Snapchat címét. Ennyi.

  És, hogy milyen etetni a majmot? Hát az első élmények itt, az öregecske Facebook-posztban!

  A Mashable írt egy cikket arról, hogy a Snapchaten már tényleg csak a harmincasok pakolják a táskáktól súlyos szemükre a...

  Posted by Zoltán Szabó on Friday, January 20, 2017