Mihály
10 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Van nekem egy pontgyűjtő kártyám, nemigen használtam hosszú ideig, de miután a sarki bolt az egyik magyar lánc franchise-ából átment egy multihoz, hirtelen megnyílt előttem a pontfelírások végtelen gyönyöre. És a Vissza Nem Térő Lehetőség Az Akciókra! Például az, hogy ha használom ezt a kártyámat, akkor – összegtől függetlenül! – minden vásárlás után 1, azaz egy forint, igen, nem tévedés, Egy Konvertibilis, Matolcsy György Által Gondosan Értékvédett Magyar Forintnyi kedvezményt nyújt az adott hálózat. Kevésnek tűnik, de ha csak hetente háromszor élek vele, akkor év végére összejöhet akár egy liter egész biztosan nem áfacsalt akciós szlovák tejre való is.

  Már persze csak akkor, ha nem járok úgy, mint most. Amikor ugyanis az 1 forintos kedvezményemhez hozzácsaptak egy mínusz egyforintos kedvezményt is, így az 1152 forintos számlám végül 1152 forint lett kedvezményesen. Na jó, végül, mert készpénzzel fizettem, még nyertem is 2 forintot a dolgon – de ha már 1153 forint lett volna az alapösszeg, a végén kedvezményesen 1155-öt fizethettem volna.

 • A Kétfarkú Kutya Part dobta piacra az ingyenes Szavazz Érvénytelenül Appot, letölthető iOS és Android változatban is. Az alkalmazás tesztüzemmódban működik, és a népszavazás napján lesz éles, addig lehet próbálgatni.

  Vasárnap majd lefotózhatjuk vele a szavazólapunkat, amit így O X, vagy úgy X O, esetleg amúgy X X töltöttünk ki, és plusz üzenet társaságában (telefonszámunk titkossága mellett) elküldve térképen szemlélhetünk majd meg.

 • Bár a magyar internet hetek óta mással sincs tele, csak Harrison Ford hőstetteivel (görög étterembe jár, nem görög étterembe jár, biciklis boltba jár, és mindeközben folyamatosan a rajongóival pózol), Tom Hanksnek is kijár a jófejségi nagydíj: ő a Central Parkban kocogva futott bele egy esküvőbe, és ha már arra járt, segített elkészíteni azt az esküvői fotót az ifjú párnak, amire az összes ismerősük örökké irigykedni fog.

  De ha már Tom Hanks és az esküvők szóba kerültek, felhívnánk a figyelmet a nemrég Magyarországon járt (és az Indexnek interjút adó) Juliette Binoche Instagram-oldalára is, ahol szemfülesebbek már kiszúrhatták, amit a lillafüredi Palota Hotelben jelen lévő újságírók is láthattak: hogy Binoche az éppen a sajtótájékoztatójával egy időben zajló esküvőt fotózgatta mosolyogva, még ha nem is állt be szelfizni a menyasszony és a vőlegény közé.

  Aujourd'hui en #Hongrie**

  Juliette Binoche (@juliettebinoche) által közzétett fénykép,

  Úgyhogy itt az idő választ találni a nagy kérdésre:

  Ki a legjobb fej?

  • 411
   Egy esküvői fotó Tom Hanksszel mindent visz
  • 257
   Ha csak messziről is láthatnám Budapesten Harrison Fordot, boldogan halnék meg
  • 113
   Juliette Binoche mosolya mindent üt, mint macska a sakkasztalon
 • Teljesen letompult az agya ebéd után, és már semmit nem szeretne csinálni, csak valami megnyugtató dolgot bámulni, amíg vissza nem töltődik önbe valamennyi energia? Akkor a KSH önnek találta ki ezt a mozgó grafikont, amiben színes pöttyökként nézegetheti az egész magyar társadalmat.

  Képernyőfotó 2016-09-29 - 9.59.57.png

  A kis pöttyök reggel még mind az alszanak, aztán kiáramlanak, ki a személyes szükségleteit intézni, ki házimunkát csinálni, aztán egyre többen mennek munkába, aztán esznek, sportolnak, tévéznek, tanulnak, gondoskodnak, majd mind újra aludni mennek. 

  A KSH még 2012-ben jelentette meg a 2010 és 2009 között végzett időmérleg-kutatását, amiben fölmérték, hogy a nap melyik szakaszában mit csinál a magyarok mennyi százaléka. Ennek az eredményeit pedig most egy iszonyatosan jó dologra tették, ahol nézhetjük, ahogy a magyarokat jelképező kis pöttyök egyik tevékenységről a másikra ugrálnak. 

  Nem is tudom igazán leírni, inkább nyissák meg, és nézzék!

  A KSH célja valószínűleg a tudományos ismeretterjesztés volt a grafikonnal, az eredmény viszont furcsán pszichedelikus dolog lett, amit én szerintem órákig tudnék folyamatosan bámulni, főleg valami elszállós zenével aláfestve.  Jó szórakozást!