Kinga, Kincső
19 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Teljes kapacitással működnek a magyarországi filmgyártó-cégek, írja a Forbes. Jelenleg kevés az olyan filmes szakember a városban, aki nem dolgozik éjt nappallá téve, a nagy amerikai és európai produkciókat idehozó vállalatok is megerősítették, hogy ennél több egy időben készülő filmet és sorozatot nem igazán bírnának el se ők, se a főváros.

  Az 5., 8., és 9. kerületben is járt már a The Alienist című tízrészes minisorozat produkciója, amelynek forgatása egészen szeptember elejéig fog tartani, de a The Spy Who Dumped Me című Mila Kunis-vígjáték is elfoglalta már a Corvin-teret, vagy a Párizsi Nagy Áruházat.

  Magyarországon mindkét filmet a Mid Atlantic gyártja, ugyanaz a cég, amelyik a Ryan Gosling és Harrison Ford főszereplésével készült Szárnyas fejvadász 2049 tavalyi magyarországi forgatásáért is felelt.

  Magyar filmek közül Nemes Jeles László Sunset-jével a Palotanegyedben, a Valami Amerika 3 produkciójával a Petőfi laktanyánál futhatunk össze.

  Őszre valószínűleg csillapodni fog a tumultus, de addig szinte a villamosra se lehet úgy felszállni, hogy ne futnánk bele egy filmes produkcióba: a 4-es 6-oson Reisz Gábor saját főszereplésével készült Rossz Versek-éhez forgatnak jeleneteket.

 • Ha ezt megteszi, ki is jön a Rákosi, akik ma új lemezzel jelentkeztek. Utoljára itt írtunk az Orbán Népe lemez kapcsán a pusztai nihilizmus legfőbb helytartóiról. 

 • Igazán nemes és szép történet kerekedett abból a darázscsípésből, ami miatt tegnap egy férfit kórházba szállítottak. A férfit tegnap este tíz körül csípte meg vezetés közben egy darázs Rákócziújfalunál, és allergiás tüneteket produkált, így leszólított két rendőrt, akiknek elmondta, hogy zsibbad a szája, és egyre nehezebben kap levegőt. A rendőrök nem sokat teketóriáztak, saját kocsijukkal azonnal kórházba vitték a férfit, miközben riasztották a tevékenység-irányítási központ ügyeletesét, így már várták őket a kórházban, és sikerült a férfi tüneteit a közvetlen életveszély előtt kezelni. 

  (via Police.hu)

 • Gróf Járdánházy szúrta ki egy Ikarus rajongói oldalon ezt a remek képet, ahol az is kiderül a leírásból, hogy úgynevezett "amerikai retus" módszerrel készült az illusztráció:

  Tr5 kore NIK4 640
  Fotó: old-ikarus.hu

  A képen amúgy az új TR5-ös Ikarusok bemutatkozása látható a Kossuth téren 1948-ban. A kiinduló állapot pedig amúgy ez volt:

  tr5 nik
  Fotó: old-ikarus.hu

  Valószínűleg a villamos, na meg a villamoson látható magánreklám szúrhatta az illetékesek szemét. Az ikarusos oldalon érdemes megnézni a korabeli filmhíradót is a bemutatóról!