Fagyott buborékokkal és színes jéggömbökkel búcsúznak olvasóink a kemény fagyoktól
Miután pofáraestünk a buborékfagyasztással és hiába fújkáltunk az Index udvarán, a legjobb pillanatunkban is csak egy kis dermedésig jutottunk, olvasóink megmutatták, hogy mire képesek. Sokkal többre, ráadásul nem csak buborékot fújnak, de készült ételfestékes jéggömb is:
A remek fotók mellett még tippeket, sőt receptet is kaptunk arra, hogy milyen összeállítású lével kellene legközelebb próbálkoznunk. Volt, aki szerint pici cukor segít a kristályosodásban, más az előre lehűtésre és a hozzáadott glicerinre esküszik, Tamás pedig egész konkrét leírást küldött: 200 ml víz, 35 ml mosogatószer, 35 ml cukor szirup és 2 ek. kristálycukor. Ezzel az eleggyel ilyen buborékot sikerült készíteni:
A nagy fagyoknak lassan vége, köszönjük a képeket, mi a következő súlyos fagyoknál újra próbálkozunk.