Zoltán
19 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Moise Kean volt az első 2000 után született játékos, aki pályára léphetett az európai topligákban, amikor novemberben beállhatott Pescara elleni bajnokin a Juventusba, most viszont nem ezzel, hanem egy elég bizarr üggyel került a figyelem középpontjába az elefántcsontparti származású olasz játékos.

  Kean szülei ugyanis mezőgazdasággal foglalkoznak Elefántcsontparton, elég nagy földjük is van, ezért amikor Keant megvette a Juventus, a játékos apja a 700 ezer eurós éves fizetés mellett pár traktort is kért, hogy még jobban menjen otthon a munka.

  Ezeket viszont azóta sem kapta meg a Juventustól, amely azt állítja, sajnos a traktorok nem férnek bele a klub büdzséjébe – pedig csak Gonzalo Higuaín 7,7 millió eurót keres évente a klubnál. A dolog azért bajos, mert Kean még nincs 18 éves, vagyis csak a szülei jóváhagyásával írhat alá bármilyen szerződést, és ha nincs traktor, hosszabbítás sem lesz a Juvénál.

  A Kean-ügylet egyben óriási potenciált nyithat meg a jövőre nézve, Football Managerben például imádnám, ha úgy igazolhatnék Debrecenből, hogy pár kombájnnal szépítenék az ajánlaton.

 • Írtuk volna 120 éve, amikor a borsodi megyeszékhely, a kisemberekre gondolva, elindította az első villamosát. Sőt azóta már meg is duplázta a villamosvonalainak a számát. Van az 1-es és a 2-es villamos, mondjuk pont ugyanazon az útvonalon. De most nem ezt, hanem a 120 éves évfordulót ünneplik, eképpen:

  A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. a Szondi György utcai telephelyén, június 24-én a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretében 16:00-22:00 óra között különleges estét szervez, írja közleményében a helyi társaság.

  Forrás: mvkzrt.hu
  Forrás: mvkzrt.hu

  Ki lehet majd próbálni, milyen beülni egy autóbuszok illetve egy villamos vezetőfülkébe. Lesz veteránjármű-kiállítás, különleges járművek bemutatója, gyerekprogramok, telephely-látogatás, és még koncert is, az MVK Zrt. színpadán 18 órától a Holdviola Zenekar, 19 órától a Musical Műhely és 20 órától Mogyorósi Adrienn lép fel. És lesznek ingyenes járatok, bővebben itt olvashat erről.

 • Köszönhetően Sean Bullnak, aki eddig is az egyik legjobb dizájnernek számított, ha különböző motorsportos projekteket kellett csinálni. Ez a McLaren-Alfa Romeo festés viszont annyira elképesztően csodás, hogy muszáj (lenne) megcsinálni.

  DC7Hrp7WAAAUrhL
  Fotó: Sean Bull Design / Twitter / @seanbulldesign

  Az overall se rossz.

 • Az is lehet, hogy velem van a baj, mert eleve irtózom a pókoktól. Hát még a nagy pókoktól. Kambodzsában ezzel nem így vannak, sőt. Az egyik népszerű csemege, amit a gyerekek előszeretettel ropogtatnak és egy valamirevaló kambodzsai piac enélkül elképzelhetetlen, az a sült tarantula. Állítólag olyan íze van, mint a csirkének. Én biztos, hogy nem enném meg, de hát én a pacalt vagy a bikatöke pörköltet sem tudom értékelni.