Máté, Mirella
10 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A közösségi kezdeményezések egyik remek példája ez a kis házikó a Szentendre feletti Kada-csúcson. Mert ez bizony egy könyvtár, ahonnan vinni és ahová tenni is ér könyveket, ahogy azt meg is teszik rendszeresen az arrafelé kirándulók. 

  Az erdei könyvtár mozgalmat az Erdei Költők alapították, a környezettudatos költők társaságában Magyarországot a Drót művészeti portál főszerkesztője, Weiner Sennyey Tibor képviseli.  Az ő kisfilmje a Groznjanban felállított könyvtárról:

  Ha arra jár és keresné, itt találja.

 • Richárd 14 éves kisfiú, vagyis október 6-án lesz annyi. A családja különleges ajándékkal szeretné meglepni:

  egy kis 'vizuális' utazással, mivel még sohasem voltunk nyaralni, viszon nagy érdeklődést mutat a világ országai iránt

  – írta édesanyja eredetileg egy zárt Facebook-csoportban, ahonnan azonban kimásolták, így most már rengeteg megosztásnál jár a poszt.

  A család kérése azért nem mindennapi, mert Ricsi – akit nagyon érdekelnek a világ országai, térképet, útvonalakat néz az interneten, ilyen dvd-ket vásároltat – autizmussal élő, halmozottan fogyatékos fiú, aki lényegében nem érti az emberi beszédet és ő sem tud beszélni. Kommunikációs kártyák segítségével, illetve rajzokkal, írásban közli kéréseit, illetve most tanul olvasni. Az édesanyja ezért azt kéri, hogy akinek lehetősége van, 

  egy képeslappal legyen szíves hozzájárulni

  a sikeres, boldog születésnaphoz és a kisfiú boldogságához. Amit még inkább fokozna, ha a gyerek nevére címeznék, mert „ha meglátja, hogy az ő nevére érkezett valami, ki fog ugrani a bőréből!”

  Szóval ha van egy képeslapja, és szeretne egy emlékezetes születésnapot, küldje el az alábbi címre:

  Sándor Richárd Zsolt
  Rábapatona
  Rákóczi utca 105.
  9142

  Az anyuka teljes posztját a Facebookon több helyen, például itt is elolvashatja.

 • Donald Trump amerikai elnökről már a kampányban kiderült, hogy okozhat mulatságos perceket, ha beszabadul az elefántja a diplomáciai porcelánboltba.

  Ezúttal az ENSZ-beszédével tarolta le az internetet, ugyanis megalkotott egy nemlétező országot. Mit megalkotott? Szépen megdicsért, és az afrikai vezetők elé példaként állította.

  Nambia egészségügyi rendszere egyre nagyobb elégedettségre ad okot.

  De beszédében többször is hivatkozott Nambia érdemeire, ellenpontként bemutatva a Nigériai szörnyű közállapotokkal szemben, írta a Sky News.

  Nambia? Igen, ilyen ország nincsen, a netezők felpörögtek persze, így a Fehér Háznak közleményben kellett tisztáznia utólag, hogy az Afrika déli részén lévő országra, Namíbiára célzott az Egyesült Államok elnöke.

 • Satoru Iwata, a Nintendo 2015-ben, rákban elhunyt vezérigazgatója, korábbi játékfejlesztő és geek-félisten tiszteletére elrejtettek egy nyolcvanas évekbeli játékot a Nintendo Switchben - írja a Kotaku.

  A játékra hekkerek találtak rá, mikor a konzolban lévő kódokat böngészték. Még nyáron fedezték fel, hogy van egy, az ős-Nintendo NES játékainak lejátszására alkalmas program a gépben, amit a kódokban "Flog"-nak neveznek. A kód a július 11-ei dátumra van ráállítva és az is kiolvasható belőle, hogy a konzol két joystickját kell valamilyen formában mozgatni ahhoz, hogy aktiválódjon.

  Az egyik Switch-hekker megnézte alaposabban a kódot és azt látta, hogy a beprogramozott mozdulatsor megegyezik a korábbi Nindendo-vezérigazgató Iwata védjegyévé vált, két befele fordított tenyérrel előremutató kézmozdulatával. A hekker azt is észrevette, hogy a július 11-ei dátum sem véletlen, ezen a napon hunyt el 2015-ben Iwata, aki a nyolcvanas években még játékfejlesztőként dolgozott a cégnek. Ő volt az, aki először be tudta csomagolni a '84-es Golf nevű játék mind a 18 pályáját az akkor még nagyon kicsi memóriával rendelkező NES-kazettára.

  Na, és mi visszafelé olvasva a kód neve, a Flog?

  A hekkerek inndentől már szinte biztosan tudták, hogy a Golf nevű játékot lehet majd aktiválni Iwata halálának évfordulóján, de mivel a Switch folyamatosan a netre van rákötve, ezért nem lehet átverni a dátummal, a kódot csak július 11-én lehet aktiválni.

  Csakhogy a rejtett Golf-kód híre eljutott egy friss Nintendo Switch tulajdonoshoz, akinek még dobozban volt a konzolja. Ő a bekapcsoláskor rögtön eljátszotta Iwata kézmozdulatát, és a várakozásoknak megfelelően elindult a Golf. Videó is van erről:

  A Nintendo egyelőre nem erősítette meg a hírt, de azóta több közösségi oldalon is felbukkantak Switch-felhasználók képei, amint épp a Golfot indítják el a konzolon.