Sámuel, Hajna
12 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Komoly kihívója akadt a múlt héten bemutatott, lónyaytelepi lakás kavicsberendezésének. Ebben a III. kerületi családi házban ugyanis nem csak ez az igazán érdekes üveglapos kavicskert van kavicsoszloppal és kavicskandallóval, de a bejártban van egy kavicslábtörlő, meg egy ilyen szinteltolásos kavicsizé. Elég bevállalós. 

  8?c=84722231 8&h=850
  Fotó: Otthontérkép

  Köszi a linket Klára! Még több érdekes ingatlanhirdetésért kövessétek az Urbanistát a Facebookon!

 • Jó, jó, nyilván, almát körtével, filmet játékkal, pláne trailerek alapján jó nagy hülyeség összeméregetni, de maradjunk annyiban, hogy a Battlefront 2 így másfél perc alapján valami pusztítóan királynak ígérkezik:

 • A fenti szavakkal kért elnézést a szélsőjobbos Breitbart News Lukas Podolskitól, miután a spanyol embercsempész-bandákról szóló cikkét az ő képével illusztrálta. A cikk arról szólt, hogyan visznek át embercsempészek jetskin bevándorlókat Spanyolországba a Gibraltári-szoroson át. Ehhez egy olyan képet használtak, ami a 2014-es brazíliai világbajnokság idején készült, és Podolski egy jetskin látható, amint éppen a victory jelet mutatja ujjaival. A kép miatt a 130-szoros német válogatott ügyvédje tiltakozott a lapnál.

   

 • A világ orrszarvúállományának 80 százaléka Dél-Afrikában él, az állatok a 20 században már majdnem kihaltak, de sikerült a fajt életben tartani. Az orvvadászat, viszont továbbra is probléma.

  Az ország egyik legnagyobb tenyésztője, John Hume azt találta ki az illegális kereskedelem ellen, hogy az orrszarvútülkök úgyis visszanőnek, úgyhogy mindig levágta azokat a sajátjairól és most már elég sok összegyűlt ahhoz, hogy árverést rendezhessen belőlük.

  Erre végül meg is kapta az engedélyt,  augusztus 21. és 24. közötti árverésen 264 orrszarvútülköt bocsáthat árverésre. Ezek csak belföldön értékesíthetőek, a n emzetközi kereskedést egy ENSZ-konvenció tiltja. 

  Az orrvadászat ellen fellépők szerint viszont Dél-Afrikában nincs belső piac az orrszarvútülökre, és a helyi kereskedelem megnyitása azt eredményezi, hogy illegálisan fogják kicsempészni a tülköket az ázsiai feketepiacokra.