Péter
8 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Április 29. a tánc világnapja, már egészen 1982 óta. Az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézete döntött erről, és Jean-Georges Noverre francia balettművész születésnapja miatt választották a mai napot.

  Több programot is szerveznek ennek örömére ma az országban. A Magyar Táncművészeti Egyetem például három órás élő Facebook közvetítéssel ünnepel, aminek keretében bárki belenézhet a próbákba, láthatja a korábbi növendékeket nyilatkozni, 11:15-től pedig a tanulók egy előadását lehet megnézni.

  A Margit-hídon a Góbi Rita Társulat és a Nemzeti Táncszínház szervez egy közös flashmobot, délelőtt 10 órától. Ezzel arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a kortárs táncforma is egy testmozgás, ami nemtől és kortól függetlenül formában tart. 

 • Az elmúlt napokban mintha kicsit elcsendesedett volna a főváros. Nemrég még egymást érték a nagyobbnál nagyobb tüntetések, fanyar transzparensekkel vonultak Budapest utcáin a fiatalok, de hol vannak már ezek? Egész héten úgy feküdtem le aludni, hogy nem visszhangoztak a fejemben skandálások, és nem lobogott lelki szemeim előtt az EU-s zászló. 

  Persze, valahol mélyen éreztem, hogy a pillanatnyi megnyugvás nem fog sokáig tartani, csak vihar előtti csend ez, nem a végső megbékélés hangja. És igen, jól gondoltam, folytatódik a tüntetéshullám! A Hvg.hu azt írja, hogy május 4-én büfékocsisok fognak demonstrálni Budapesten: 

  A legtöbb közkedvelt hazai food truck nem kap engedélyt a közterületen való működésre. Ezért a legnagyobb street foodos gasztrofesztivál, a Food Truck Show előtt figyelemfelkeltő felvonulást rendeznek. A demonstráció 14 és 15 óra között zajlik, a büfékocsik konvojban vonulnak a Citadellától az Astoriáig

  - írta lap. 

  A fülemben pedig megszólalt egy hang, ami azt súgja: több tiszteletet a hamburgereknek! (A budapesti food truck-helyzetet egyébként két éve alaposan körbejártuk, itt elolvashatják.) 

 • Az online társasmagazin,a JEM már az 50. számánál tart, ennek örömére vasárnap, április 30-án rendeznek egy bemutatót az új számból na meg persze jó pár játékból.

  Elég széles a választék, ki lehet próbálni többek közt A Mars Terraformálását, A Téboly Nagykönyvét, a Cottage Gardent, a Fűszerutat, a Great Western Trailt, a Mexikói párbajt, a Pandá!-t, a Vikingdomst és a legnagyobb slágert, a szervezkedős-háborús és nagyon szép Scythe-ot is.

  Mindenféle részlet >>>ezen a linken

 • Gábor a múlt héten járt Ausztriában, és amint az Indexnek elküldött videójában látszik, sokkoló élményben volt része.

  Képernyőfotó 2017-04-29 - 0.04.53.png

  A havas tájon bármikor ránk dőlhet egy fa, amint ez bebizonyosodott.

   Alább Gábor levele:

  „A fent említett időpontban az alsó ausztriai Göstling an der Ybbsben autóztam. Szerettem volna megörökíteni a szokatlan hó mennyiséget, amikor az erdőből egy cca. 15 méteres fa dőlt az autómra! Szerencsémre a fa első harmada érte el a szélvédőt! Ha nem így történik, akár magyobb baj is adódhatott volna!”