Máté, Mirella
10 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Pistike jól tanult, ezért kapott három csokit a nagymamától és kétszer annyi csokit a nagypapától, de ezekből megevett kettőt, hány csokija maradt? Uncsi, mi? Az olaszok bezzeg tudják, mi az élet. Péter haverom Szicíliában él, onnan küldte a negyedikes fia tankönyvéből ezt a feladatot.

  Negyedik osztályos olasz matekkönyv
  Negyedik osztályos olasz matekkönyv

  A lényeg, hogy Feketeszakáll kalózkapitány – aki az előző példában halálfejes kalapokat vásárol – 60 euróért vesz 12 üveg whiskyt, és a kérdés az, hogy akkor hány euró egy üveg. Ez ám a feladat, ugye?

 • Szomorú hírről számolt be Otisitswe Tiroyamodimo, a botswanai vadvédelem és a nemzeti parkok vezetője. Kilenc elefántjuk pusztult el, amikor inni mentek. Mindegyikükkel áramütés végzett Botswana középső részén, Dukwi falu közelében.

  A nagy feszültségű vezeték azután került az állatok vészes közelségébe, amikor egyikük feltehetően véletlenül kidöntött egy oszlopot. Az elefántok a falu lakóit ellátó vízvezetékhez igyekeztek hozzáférni, hogy igyanak a csőből kifolyó vízből, írja a Reuters alapján az MTI. A vezeték a vízbe zuhant, amiből az elefántok ittak" - magyarázta Tiroyamodimo. A csorda a Makgadikgadi Pans vadrezervátumból tört ki. Szerensére elefántból van még a környéken elég, az MTI Botswana elefántjainak a számát 150 ezer és 200 ezer közé teszi

 • Van egy elég jó hírünk azoknak, akik ott szeretnének lenni az év legfontosabb hazai thrash metal-eseményén, három legendás együttes - az amerikai Testament és a Death Angel, meg a kanadai Annihilator - közös koncertjén: biztosan nem kell a legdrágább, a helyszínen a koncert napján árult jegyet venniük. Ami viszont egyúttal a rossz hír is: tuti, hogy addigra már egy jegy sem marad, mivel már most, két hónappal a november 18-i koncert előtt alig maradt pár darab. Úgyhogy aki addig akarta összespórolni a rávalót (annak ellenére is, hogy egy ilyen tripla metalkoncert a Barba Negrában még mindig maximum fele annyiba kerül, mint egyetlen közönségbarátabb együttes az Arénában), vagy aki úgy gondolta, hogy igazán ráér még ezzel foglalkozni, annak most össze kell kapnia magát, ha ott akar lenni.

 • A tudomány egyelőre sajnos még nem tart ott, hogy kiderüljön, hogy mondhatott-e bármi hasonlót az a kutya, ami szombaton szaladt be a pályára egy focimeccsen Argentínában. Azért lehet egyáltalán találgatni, hogy miként kommentálta a történéseket, mert az eset után interjút is készítettek vele. Annyi biztos, hogy vakkantott párat, aztán megpróbálta elfogyasztani a mikrofont.