Szilárda
0 °C
6 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Tudományos eredményekben gazdag első kört írt le a bolygó körül a Juno űrszonda 2017 nyarán, az akkor összegyűjtött adatokat a napokban mutatta be a NASA. Kiderült például - szerdán mi is megírtuk a bejelentés nyomán - hogy a naprendszer legnagyobb vihara a Jupiter nagy vörös foltjában másfélszer nagyobb, mint a Föld. A hatalmas felhő ráadásul 300 kilométer mélyen nyúlik be a bolygó légkörébe.

  Olyan dolgokat is hazaküldött a szonda, amik nem csak tudományosan fantasztikusak, hanem mindenféle érdek nélkül is szépek. Mint, a fotó a Jupiter északi felén kavargó felhőrendszerről:

  A valóságban nem ilyen kékek a felhők, a fotót utólag színezte a NASA, hogy jobban kiemeljék a kontrasztokat és a mintákat. A képnek minden egyes pixele egy 11 kilométeres területnek felel meg, tehát az itt látható felhős régió nagyjából 21 ezer kilométer széles.

  Gondolkodtam, kapjon-e a kép véletlen reneszánsz plecsnit, simán lehetne egy expresszionista művész festéktartója.

 • yélsdgfkjvads

  De, hát ki az a hülye, aki a sajátjával kipróbálná otthon, ha megnézheti az interneten is, ahogy mások megteszik helyette?

 • Miamiban pihenget épp Torghelle Sándor, aki a jelek szerint beállt önkéntes vízi mentőnek.

  25014198 147107612729993 4571366823957626880 n
  Fotó: instagram

  via Instagram

 • srtg

  A NASA megerősítette, hogy a Nemzetközi Űrállomás legénysége sem marad Csillagok Háborúja nélkül. Nem kell hazajönniük érte, ha nem akarnak lemaradni a premierről. Laptopról, kivetítőn fogják megnézni a filmet nemsokára.

  Tudták egyébként, hogy az ISS-nek saját digitális könyvtára van odafenn, ahol több mint ötszáz film közül válogathatnak az űrhajósok? Megnézhetik például az űrben az Űrodüsszeiát is. Vagy az Alient.