A menekültválság láthatatlan történetei

2016.01.08. 00:34
Százával láthattunk tavaly drámaibbnál drámaibb fotókat a menekülthelyzetről, de abban a néhány percben, amíg a napi híreket átpörgetjük, talán bele sem gondolunk, milyen emberi történetek húzódnak meg egy-egy kétségbeesett arc és kisírt szem mögött, amivel a napi menekültes híreket illusztrálták az újságban. Láthatatlan történetek ezek, hiszen a hírek mellé csapva csak sejthetjük, hogy mi történik a képen. Nem tudjuk meg, hogy mi zajlott a kép előtt, vagy mi lett a szereplőkkel, amit már nem rögzített a kamera.

Képszerkesztőként én is úgy találkoztam a menekültes képekkel, ahogyan önök olvasóként, csak nagyobb mennyiségben. Mindennap képek százait néztük át a tudósításokhoz, és azt hittem, ennyi tapasztalat után nem fog meglepni semmi, amit azok mesélhetnek, akik a képeket készítik. Tévedtem.

Arra kértem egy sor kiváló magyar fotóst, akik hónapokon át a terepen követték a menekülthelyzet eseményeit, küldjenek nekem egy-egy fotót a tavalyi évükből, amivel kicsit a színfalak mögé nézhetünk, ami többet mesél a drámai látványnál, és amivel egy kicsit őket is megismerhetjük.

Személyes történetek, megindító portrék, különleges hangulatok és sorsfordító emberi pillanatok az európai menekültválságról.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.