Kubatovnak most semmi se sikerült

2013.09.29. 18:59

A hétvége sztorija: a bajai időközi megismétlése

Mégiscsak igaza lett az ellenzéknek: az egyik bajai szavazókörben meg kell ismételni a múlt vasárnapi időközi választást, mert kampánycsendsértés (azaz láncszavazás) történt. A választást amúgy 61 szavazattal nyerte meg a fideszes jelölt egy olyan körzetben, ahol 2006-ban és 2010-ben is több száz szavazattal győzött a jobboldal.

A hétvége negatív hőse: Kubatov Gábor

Nem elég, hogy bebizonyosodott a bajai kampánycsendsértés, amihez Kubatov Gábornak a Fidesz kampányigazgatójaként köze van, nem elég, hogy kikapott a Fradi Orbán szűkebb pátriájának, a Puskás FC-nek az újonccsapatától (Kubatov az FTC elnöke is), még a Fradi szurkolóival is összerúgta a port: több szurkolótól ugyanis jogtalanul vették el a szurkolói kártyát, így nem mehetettek be a székesfehérvári meccsre, mire a klub B-közepe látványosan nem drukkolt a Fradinak.

A hétvége legirritálóbb politikai eseménye: a hungarocell-Orbán ledöntése

Választások közeledtével mindig jó a felhozatal ilyenekből, de a Szolidaritás most túllőtt a célon. Panyi kollégánál jobban nem tudjuk kifejezni az aktus, egy hungarocellből készült Orbán-szobor ledöntését: "Olyan hangulata van, mint valami utcai lincselésnek Pakisztán legmélyén." A performanszhoz olyan, mérsékeltnek hitt politikusok asszisztáltak, mint Bajnai Gordon, Karácsony Gergely vagy Mécs Imre.

A hétvége beszéde: Orbán Viktoré

Pártkongresszust tartott a Fidesz, az esemény az első perctől az utolsóig nyilvános volt. A legnagyobb érdeklődéssel Orbán Viktor beszédét várták. Három gondolat a beszédből: "A kormány ellenzékéből az ország ellenzékévé váltak három év alatt." "Eddig sem voltunk az unió kedvencei. Az újabb rezsicsökkentéssel pedig végképp kihúztuk a gyufát." "Aki nem végzi el tisztességesen a munkát, aki nem ad bele mindent, az jön nekem 25 évvel".

A hétvége kongresszusa: a Fideszé

Minden nagyon szép, minden nagyon jó. Ez derült ki a beszédekből. A hangulatra jellemző, hogy Orbán az 1241 szavazatból 1240-et söpört be. Pokorni Zoltán újraválasztott alelnök azonban lehűtötte a hangulatot, amikor óvott az elbizakodottságtól: szerinte nagyon keményen kormányoztak, nem hallgattak meg mindenkit, ezen változtatni kell. Arról beszélt, hogy a Fideszben nem buzizhat nem zsidózhat senki.

A hétvége válsága: Olaszország

Az április végén megalakult római kormány öt jobbközép minisztere lemondott. Az egész cirkusz arról szól, hogy Berlusconit augusztus óta börtönbüntetés fenyegeti, ekkor ítélték egy év letöltendő börtönbüntetésre. Berlusconi pártjának szenátorai és képviselői a héten kezdtek azzal fenyegetőzni, hogy lemondanak mandátumukról, ha a parlament mentelmi bizottsága jövő hét pénteki ülésén kiadja pártvezérüket.

A hétvége legbrutálisabb híre: gyerekverés

Egy 13 éves fiút szidott és rugdosott meg egy fiatalokból álló BMX-es csapat a XVII. kerületben. A gyereknek több csigolyája megrepedt és agyrázkódása is lett.

A hétvége szerencsétlensége: házomlás Mumbaiban

Összeomlott egy ház az indiai Mumbaiban, hatvan embert találtak holtan a romok alatt.

A hétvége kikosarazása: LMP nemet mondott 4K!-nak

Az LMP többhetes tárgyalás után elutasította a választási szövetséget a 4K!-val, ami így önállóan indul a 2014-es parlamenti választásokon, derül ki a 4K! közleményéből. A 4K! egy „LMP-4K!" nevű választási párt létrehozását javasolta, hogy így küszöböljék ki a közös lista esetén 10 százalékra ugró bejutási küszöböt.

A hétvége betlije

Kikapott a Fradi az újonc Puskás ellen, de legalább nem hazai pályán égtek, a Real Madrid viszont otthon szenvedett vereséget a városi rivális Atleticótól.