Fidesz, romapénzek, ezermilliárd, adócsalás

2015.02.18. 19:12

MEDIÁN: VEZET A FIDESZ

 

NEM A LEGJOBB HELYRE MENNEK A ROMAPÉNZEK

1,2 milliós fizetés félállásban, a roma nők ősanyai minősége: újabb fura dolgokra bukkantunk az ORÖ most már a parlamentben is vitatott foglalkoztatási programjában. Az Országos Roma Önkormányzat 300 millióért vett gellérthegyi irodaházat abból az EU-s pénzből, amit a leghátrányosabb helyzetűek érdekében kellene felhasználnia. A „Híd a munka világába” nevű, közel 5 milliárdos projekt tele van gyanús pénzköltésekkel és szakmai blöffökkel, a kialakuló botrány megrengetheti Farkas Flórián hatalmát.

MÉG MINDIG ELÚSZHAT EZERMILLIÁRD

Nyilvános lett az a lista, ami a késés miatt veszélyeztetett uniós projektek vannak. Eddig ugyanis különböző elszámolási trükkökel továbbtoltuk a problémát mindig következő évre, de most nagyon hova tovább, vagy el kell számolni a 2007-2013 közti támogatások elköltésével, vagy búcsút kell mondani a pénz egy részének. Főleg az állami beruházásokkal van baj, meg is lettek fenyegetve azok a minisztériumok, akik esetleg nem égetik elég gyorsan a pénzt, hogy majd elvonásokat kapnak a nyakukba.

Dúsgazdagok adócsalása a HSBC segítségével

Már a svájciak is razziáztak az adócsalásra ráálló, HSBC-leánybanknál. A svájci bank az eleve gyanúsan odakerülő pénzeknél azt erőltette az ügyfeleknek 2005-től kezdve, hogy a segítségükkel offshore cégeken át rejtsék el teljesen az uniós országok vagy az amerikai adóhatóság elől a vagyonukat. A feltehetően adócsaló ügyfelek listája teli van politkusokkal, diktátorok strómanjaival, korrupt üzletemberekkel, fegyverkereskedőkkel, de például magyarázkodhat majd David Bowie, John Malkovich vagy Tina Turner is.

NÉMETH SZILÁRD REZSIBIZTOS ÚGY LETT BIRKÓZÓELNÖK, HOGY ELŐTTE KÉT VÁLLRA FEKTETTÉK

A rezsibiztos meggyőző fölénnyel lett három hete a birkózószövetség elnöke, de a közgyűlésen a választás csalással zajlott. Az egyesületek egy része helyett polgármesterek szavaztak, állítja a volt sajtófőnök. Az olimpiai bajnok exelnök, Hegedüs Csaba, és az olimpiai ezüstérmes Bárdosi Sándor szerint sem volt rendben a választás. Németh Szilárd szerint a volt sajtófőnök hazudik.

VÉGE A SISAKVÁLTOGATÁSNAK A FORMA-1-BEN

Az nem úgy van, hogy versenyről versenyre más színű bukósisakban indulunk, mert hát akkor hogy ismernek meg a tévében és a pályán? Harminc évig ebből semmi probléma nem volt, de most lesz, ha valaki nem tartja be. Vége a Vettel-sisakorgiának, hogy miért, arról bővebben itt.