Belföld

Eredmények

Főpolgármester

  • Demszky Gábor 46.86%
  • Tarlós István 45.20%
  • Feldolgozottság: 100.00%

Választások percről percre

« előző 10  1 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15  
« előző   következő » 

10.01. 20:44 Schmitt Pál: A hazugság nincs tisztázva 
"18 százalékos feldolgozottságnál nem hamarkodnám el a nyilatkozatot, de ha az eredmények így maradnak, akkor ez az emberek üzenete, a választópolgárok üzenete, erkölcsi, etikai, morális véleménynyilvánítás a kormányi munkájáról, a miniszterelnök ügyeiről és a csomagról" – mondta Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke az M1 választási műsorában. A politikus – utalva az államfő beszédére – arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány és a kormányfő hazugsága „nincs tisztázva, nem történt meg az öntisztulás”. Schmitt szerint „több millió ember akaratnyilvánítása megtörtént, az üzenetnek olyan súlya lesz, hogy a kormány és a kormányfő kénytelen lesz erre reagálni”.
10.01. 20:44 Ha az MDF jobboldali, akkor döntetlen a fővárosban 
A Fővárosi Közgyűlésben a legnagyobb frakciót a Fidesz alakíthatná 5,82 százalékos feldolgozottságnál. A Fidesz-KDNP-nek 30, az MDF-nek három mandátuma lenne, az MSZP-nek 24, az SZDSZ-nek 9 mandátum jutna. Ezzel, ha az MDF jobboldali pártként viselkedik, akkor a két oldalnak 33-33 mandátuma lenne.
A megyei közgyûlésben esélyes a jobboldal abszolút fölénye, a jelenlegi állás szerint a 41 fõs közgyûlésbe 26 tagot a Fidesz ad majd. A két megyei jogú várost is nagy valószínûséggel fideszes polgármester irányíthatja majd.
10.01. 20:42 Tarlós 5 százalékkal Demszky mögött 
15,71 százalékos feldolgozottságnál Demszky Gábor 5 százalékkal vezet a független Tarlós István előtt, akit a Fidesz és a Jobbik is támogat. Katona Kálmán (MDF) 5,89 százaléknál tart, Zsinka László (MIÉP) 1,58-at, Székely Péter (Munkáspárt) 0,58-at kapott.
10.01. 20:41 Kuncze: Nem most 
Megérkezett a Liberálisok Házába Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke is, aki az Index tudósítójának a következőt nyilatkozta: „Nem most!”
10.01. 20:39 Kormánypárti a Johnnie Walker? 
Egy idióta panaszt emelt az RTL Klub ellen az Országos Választási Bizottságnál. A bejelentés szerint a csatorna vasárnap délután megsértette a kampánycsendet, a Forma–1-közvetítés közben. A kifogásolt elem egy reklámblokkban volt, a bejelentő szerint a Johnnie Walker szlogenje (tiszta fejjel, józanul a kormány mögött) a kampánycsendet sértette. Az OVB kedden dönt.
10.01. 20:39 Steiner megsértette a választás tisztaságát 
Megsértette a választás tisztasága, illetve a jelöltek és a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség elvét Steiner Pál V. kerületi polgármester egy, a helyi nyugdíjasokhoz eljuttatott kiadvánnyal, állapította meg vasárnap este a Fővárosi Választási Bizottság. A többségi határozat jórészt jobboldali szavazatokkal alakult ki. A hosszas jogértelmezési vitában a jobboldali szervezetek és a Centrum delegáltja felvetette, hogy büntetőeljárást kellene kezdeményezni ebben az ügyben. Szerintük ezt az indokolná, hogy a nyugdíjasokhoz eljuttatott kiadványban egy 500 forintos vásárlási utalványt helyeztek el, amit az önkormányzat szociális boltjában lehet felhasználni. A szavazáskor azonban kisebbségbe került a büntető eljárást kezdeményező álláspont.

Hasonlóképpen kisebbségbe került az a Fogarasi József bizottsági elnök által képviselt álláspont is, hogy formai okból utasítsák el a beadványt.

Korábban Steier Pál azt mondta, hogy a kiadványt az önkormányzat adta ki, ő csak a bevezetőt írta.

10.01. 20:38 Kéri: Megmenekült a fideszes klientúra 
Az iskolaigazgatótól a főorvosokig számos helyi hatalmi pozícióra tehet szert a Fidesz a jó önkormányzati eredménnyel, véli Kéri László az ATV-n. A tavaszi kudarc azzal fenyegetett, hogy a párt nem tud kitelelni, nem tudja 2010-ig eltartani a klientúráját, és ez akár Orbán politikai jövőjét is veszélyeztette volna, mondta a politológus, aki úgy fogalmazott: "Orbán megmenekült".
10.01. 20:37 Bojkottálják a Hír televíziót 
A Hír televíziónak a Liberálisok Sátrába akkreditált tudósítója kénytelen „másodkézből” tudósítani, mert bár a sajtótájékoztatókon részt vehet, az SZDSZ-es politikusok nem nyilatkoznak a Hír televízió munkatársainak, és ezt levélben is tudtukra adták. A csatorna Köztársasági téri tudósítója is arról panaszkodott az élő adásban, hogy a szocialista politikusok nem adnak neki interjút, míg más tévécsatornáknak igen. Az MSZP-nél időhiányra hivatkozva hárítják a Hír tévé stábját.
10.01. 20:37 A liberálisok elvesztik Szekszárdot 
„Várjuk meg a végét” – nyilatkozta Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke és ügyvivője a Magyar Televíziónak a megyei jogú városok eredményeit kommentálva. Annyit elismert, hogy „Szekszárd már nem lesz meg”, amit nagyon sajnál. Magyarázata szerint már a parlamenti választásokkor is látszott némi gyengülés, az elmúlt időszak reformjai pedig nem javították a népszerűségüket. "Azért maradtak még városok, várom az eredményeket" - próbált vigasztalódni.

Szekszárd mellett Békéscsabán és Veszprémben sem állnak nyerésre a liberálisok 16 éve polgármesterként működő jelöltjei.

10.01. 20:37 Gémesi visszaállította a világ rendjét 
Gémesi Györgyöt, Gödöllő exfórumos polgármesterét tavasszal csodák csodájára megverték az országgyűlési mandátumért folyó versenyben, most azonban ismét bejönni látszik a papírforma. A szavazatok 33 százalékos feldolgozottsága mellett Gémesinek 63, a szocialista Kovács Barnabásnak mindössze 33 százaléka van.
10.01. 20:36 Katona nem számított győzelemre 
Katona Kálmán, az MDF főpolgármester-jelöltje az ATV tudósítójának nyilatkozva azt mondta, elsődleges céljuk a lista bejuttatása a közgyűlésbe, ezért sem indult független jelöltként. Katona szerint a nagypolitika mozgósította a nagy pártokat, ennek köszönhető a jelneleg mért, alig 5 százalék feletti eredménye. Az MDF-es jelölt azt is elárulta, nem számított arra, hogy főpolgármester lesz.
10.01. 20:36 Semjén: Monnyonle 
Semjén Zsolt, a KDNP elnöke az ATV-n azt mondta, a Fidesz-KDNP-szövetség komolyan erősödött a választásban, ugyanakkor az eredmények "százféleképp értelmezhetők". "A társadalom változást akar, nem mehetnek így tovább a dolgok" - mondta Semjén, aki szerint a válság oka Gyurcsány Ferenc hazudozása és politikája, ezért mindenképp távoznia kell.
10.01. 20:35 Csoda Hevesben 
Egyelőre úgy tűnik, Heves megye az egyetlen, ahol az MSZP előzi a Fideszt. Itt a vezető kormánypártnak pillanatnyi állás szerint 20, a Fidesznek 19 mandátuma lehet. A maradék 1-re a Hatvan Városi Lokálpatrióták pályáznak.
10.01. 20:35 Nem nyilatkoznak a Hír tv-nek a szocialisták 
Ugyan nem bojkottálják nyíltan a Hír tv-t a Köztársaság téri MSZP-székházban megjelent szocialista politikusok, de mégsem nyilatkoznak a televízió tudósítóinak, arra hivatkozva, hogy nincs rá idejük.
10.01. 20:34 Az MDF sorsa megfelelően alakul 
Hock Zoltán az MDF elnökhelyettese a TV2-nek azt mondta, az eddigi adatok a papírformának felelnek meg, várakozásaiknak megfelelően alakul az MDF sorsa. Az államfői beszédre is reagált, szerinte Sólyom László markánsan fogalmazta meg a véleményét, amit adott esetben már egy héttel korábban is megtehetett volna, de hatalmas önmérsékletről téve tanubizonyságot, nem zavarta meg a kampányt. "Nem vagyunk meglepve, az MDF az államfői beszédhez hasonló álláspontokat fogalmazott meg az elmúlt hetekben" – tette hozzá.

Fehér szalagot viselt Varga Mihály, a Fidesz kampányfőnöke és Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke is, amikor a TV2-nek nyilatkozott. Varga megköszönte a választóknak, hogy elmentek szavazni, és azt mondta, hogy közösen kell rendezni az országban kialakult problémát, de a kormány kezében van a kezdeményezés lehetősége, és a fő felelősség is az övé. Schmitt Pál elismerte, hogy jogilag nem volt helyes a népszavazás kifejezés használata, és a csekély feldolgozottsági arányra hivatkozva nem kommentálta a jelenlegi adatokat.

10.01. 20:33 A megyei jogú városokban a Fidesz tarol 
A megyei jogú városokban a koalíciós jelöltek a vártnál nagyobb számban állnak vesztésre. Többek között Salgótarjánban, Győrben, Szekszárdon, Kecskeméten, Békéscsabán, Veszprémben, Sopronban, Érden, Szolnokon, Nagykanizsán vezet - vagy gyakorlatilag nyert - a Fidesz jelöltje.
10.01. 20:32 Nagy MSZP-bukást jósol a PC 
Somogyi Zoltán, a Political Capital vezetője az ATV-n elmondta, hogy az MSZP valószínűleg nagyot fog bukni nemcsak a megyei közgyűlésekben, hanem a megyei jogú városokban is, ami erősíti ugyan a Fideszt, de nem várható, hogy emiatt a már elfogadott konvergenciaprogramot felfüggesztenék.
10.01. 20:32 Az MDF papírformáról beszél 
Hock Zoltán az MDF elnökhelyettese a TV2-nek azt mondta, hogy az eddigi adatok a papírformának felelnek meg, várakozásaiknak megfelelően alakul az MDF sorsa. Az államfői beszédre is reagált, szerinte Sólyom László markánsan fogalmazta meg a véleményét, amit adott esetben már egy héttel korábban is megtehetett volna, de hatalmas önmérsékletről téve tanubizonyságot, nem zavarta meg a kampányt. „Nem vagyunk meglepve, az MDF az államfői beszédhez hasonló álláspontokat fogalmazott meg az elmúlt hetekben” – tette hozzá.

Fehér szalagot viselt Varga Mihály, a Fidesz kampányfőnöke és Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke is, amikor a TV2-nek nyilatkozott. Varga megköszönte a választóknak, hogy elmentek szavazni, és azt mondta, közösen kell rendezni az országban kialakult problémát, de a kormány kezében van a kezdeményezés lehetősége, és övé a fő felelősség is. Schmitt Pál elismerte, hogy jogilag nem volt helyes a népszavazás kifejezés használata, és a csekély feldolgozottsági arányra hivatkozva nem kommentálta a jelenlegi adatokat.

10.01. 20:32 Szita Károlyra büszkék a fideszesek 
"Minimális az adatok feldolgozottsága, nem kell kapkodni, várjuk meg a végét" – mondta az Indexnek Varga Mihály, a Fidesz alelnöke, az önkormányzati választás politikai felelőse. Mint mondta, eddig csupán Kaposvár esetében látott olyan adatot, ahol kétharmad-egyharmad arányban vezet a fideszes aspiráns Szita Károly. (Kaposváron már 75 százalékos a feldolgozottság.) "Nyugtával dicsérd a napot" – zárta nyilatkozatát az ellenzéki politikus. Egy másik kérdésre Varga Mihály elmondta, hogy mivel nem hívják Orbán Viktornak, nem tud arra válaszolni, hogy ki megy-e a Kossuth térre.
A szavazatok 75,93 százalékának feldolgozottságánál a fideszes Gyimesi Endre 60,7 százalékkal vezet. Az MSZP jelöltje, Horváth László 31,6 százalékot kapott, a maradék 7,7 százalékon három jelölt osztozik.
A szabolcs megyei Uszkán a liberális Sértő-Radics István 59,62 százalékos többséggel, 127 rá adott szavazattal nyerte a polgármester-választást.
10.01. 20:28 Pest megyében is bukóban a koalíció 
Az ország legnagyobb létszámú közgyűlésében, a Pest megyeiben egyelőre 47:27-re vezet a Fidesz az MSZP-vel szemben, míg az MDF-nek 4, az SZDSZ-nek 2 mandátuma lehet. A megye egyetlen megyei jogú városában, Érden csaknem 80 százalékos feldolgozottság mellett kétszázalékos az előnye a fideszes T. Mészáros András a szocialista Döcsakovszky Béla előtt.
10.01. 20:27 Csendes kétségbeesés a Liberálisok Házában 
Teljes csend kezd a Liberális Sátor környékére borulni, Demszky Gábor négy százalékos feldolgozottság utáni eredményeivel próbálják tartani a lelket az emberekben, de legutóbb már ezt se kísérte taps. Az SZDSZ politikusai közül Horn Gábor kampányfőnök és Molnár Lajos egészségügyi miniszter van csak jelen. Molnár csendesen megbújik a tömegben, Horn a szavazatok végső feldolgozásáig nem kíván nyilatkozni a megyei jogú városok eredményeiről.
10.01. 20:25 Sárospatakon ismét megjelentek a demonstrálók 
Két nap csend után vasárnap este hét órát követően ismét megjelentek Sárospatakon a kormány és Gyurcsány Ferenc lemondását követelők. A zempléni város központjában a demonstrálók alig tucatnyian vannak. (MTI)
« előző 10  1 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15  
« előző   következő » 

N;
hirdetés