Belföld

Eredmények

Főpolgármester

  • Demszky Gábor 46.86%
  • Tarlós István 45.20%
  • Feldolgozottság: 100.00%

Választások percről percre

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 15 következő 10 » 
« előző   következő » 

10.01. 21:05 Botka maradt Szeged polgármestere 
Szegeden győzött Botka László, az eddigi polgármester, aki közel húsz százalékpontos különbséggel nyert a fideszes Oláh János előtt. Dlusztus Imre (FVSZ-Magyar Egyesület) négy százalékot kapott.
Kaposvár polgármestere maradt a fideszes Szita Károly, a 98 százalékos feldolgozottságnál 66,19 százalékot szerzett. Ellenfele, az első Gyurcsány-kormány regionális fejlesztésért felelő tárca nélküli minisztere, Kolber István volt, aki most miniszterelnök megbízottként a taszári repülőtér fejlesztését felügyeli. Kolbert az MSZP, az SZDSZ és a Kaposvári Somogyért Egyesület indította. Szita Károly, Kaposvár 1994 óta hivatalban lévő polgármestere most vesz részt az első választáson azóta, hogy a rendszerváltás előtti állambiztonsági szervekkel való együttműködéssel gyanúsították meg.
10.01. 21:04 Katona: Baloldalról is szereztem szavazatokat 
Katona Kálmán szerint baloldalról is szerzett szavazatokat az MDF főpolgármester-jelöltjeként; a politikus azt mondta, nem bánja, hogy a vasárnap esti adatok alapján úgy tűnik, nem lesz főpolgármester. "Ugyanaz az eredmény, mintha nem indultam volna, azzal a különbséggel, hogy a közgyűlésben így lesznek képviselőink, akkor meg nem biztos, hogy lettek volna" - értékelte az adatokat Katona Kálmán Budapesten, a Magyar Demokrata Fórum székházában.

A politikus szerint inkább Demszky Gábortól, mint Tarlós Istvántól szerzett szavazatokat, szerinte több szavazatot kepott baloldalról, mint jobbról. (MTI)

10.01. 21:04 Budán mindenütt fideszes polgármester lesz? 
Budán a jelenlegi, alacsony feldolgozottságú adatok szerint mindenütt fideszes jelöltek vezetnek a polgármester-választáson. Újbudán Kupper András legyőzheti Molnár Gyula budapesti MSZP-elnököt, jelenlegi polgármestert, Pokorni Zoltán a XII. kerületben áll jól. A XXII. kerületben az eddigi MSZP-s polgármesternő is vesztésre áll, a Várban régóta jobboldaliak a polgármesterek, ez valószínűleg most sem változik. A II. kerületben és a III. kerületben is fideszes jelöltek vezetnek.
10.01. 21:03 Rendkívüli elnökségi ülés a Fidesznél 
A Polgárok Házában lévő tudósítónk információi szerint a Fidesz elnöksége rendkívüli ülést tart, amelyen elemzik a folyamatosan érkező választási eredményeket. A végeredmény megszületéséig a pártvezetés nem nyilatkozik, utána viszont Orbán Viktor ismerteti a pártvezetés álláspontját.


10.01. 21:03 Szalay Szolnok polgármestere 
Jász-Nagykunk-Szolnok székvárosában feldolgozták a szavazatok 100 százalékát: nyert a fideszes Szalay Ferenc, a szocialista Vass Lajos végül 262 szavazazattal maradt le.
A IX. kerületet 1990 óta polgármesterként vezető Gegesy Ferenc (SZDSZ) lehet, hogy tud egyszerre legyőzni egy fideszes és egy szocialista versenytársat. A szavazatok 20 százalékának alapján a fideszes Kandolka László négy százalékkal, az MSZP-s Kökény Mihány 20 százalékkal maradt le a szavazatok 40,2 százalékát begyűjtő kerületi vezető mögött.
10.01. 21:02 A három jobboldali megye hű maradt a Fideszhez 
A 2002-es önkormányzati választáson mindössze három megye közgyűlésében tudott többségre jutni a jobboldal: Győr-Moson-Sopronban, Vasban és Zalában. Az eddigi eredmények a Fidesz e megyékben csak erősödött: abszolút többségre számíthat mindhárom megyei közgyűlésben.
10.01. 21:01 Pokorni jól áll a Hegyvidéken 
A XII. kerületben Pokorni Zoltán (Fidesz) 57,08 százalékkal vezet az MSZP-s Élő Norbert előtt, aki 32,34 százalékon áll 6 százalékos feldolgozottságnál. Ungár Klára (SZDSZ) 10,58 százalékkal a harmadik.
A Józsefvárost 1994 óta vezető Csécsi Béla úgy tűnik megőrizheti polgármesteri székét. Az adatok 24 százalékos feldolgozottságánál az összes szavazat valamivel több mint felét söpörte be, és kilenc százalék az előnye a fideszes Dénes Margit előtt.
10.01. 20:58 Demszky vezet 30 százalékos feldolgozottságnál 
Demszky továbbra is vezet 48,15 százalékkal Tarlós előtt 30 százalékos feldolgozottságnál. Tarlós 43,62-nél tart. Katona Kálmán (MDF) 6 százalékot kapott eddig, Zsinka László (MIÉP) 1,55-nél. Székely Péter 0,61 százalékig jutott.
10.01. 20:57 Martonyi elfogadná a 100 százalékos Fidesz-győzelmet 
"Csak a szadai eredményt ismerem, ott 100 százalékosan győztünk, ezt elfogadnám az egész országra is" – nyilatkozta az Indexnek a Polgárok Házába frissen megérkező Martonyi János, az Orbán-kormány külügyminisztere. Tudósítónk közben Áder Jánost látta átvonulni a színen.
10.01. 20:56 Tarlóséknál osztják a lufikat 
Az eredmények ellenére a Tarlós-sátorban a fiatal aktivisták megkezdték a „Béke és rend legyen a trend” feliratú lufik kiosztását.
10.01. 20:55 Demszky: A nagy részvételi arány a demokrácia sikere 
Demszky Gábor, a liberálisok és a szocialisták közös főpolgármester-jelöltje is megérkezett a Liberálisok Házába. Sólyom László beszédére reagálva azt mondta, hogy a nagy a részvételi arány a demokrácia sikere. A választások eredményeiről egyelőre nem nyilatkozott.
A szavazatok 95 százalékos feldolgozottságánál a fideszes Vantara Gyula már megnyerte a polgármester-választást a várost 16 éve vezető SZDSZ-es Pap Jánossal szemben. A megye városai közül egy élére került MSZP-jelölt, egyet vezet, a többi hatból ötben jobboldali, egyben független politikus áll az élen.
10.01. 20:54 Szocialista vezetés a X. kerületben 
A főváros X. kerületében a szavazatok 22,37 százalékának feldolgozottsága mellett a szocialista Verbai Lajos vezet. Az MSZP jelöltje 52,69 százalékkal áll jelenleg az első helyen, a Fidesz-KDNP jelöltje, György István 46,30 százalékkal követi.
10.01. 20:53 Egerben eldőlt: bukott az MSZP-s 
A szavazatok 98 százalékos feldogozottsága mellett a lokálpatrióta Habis László több mint 1200 szavazattal vezet a város eddigi szocialista polgármestere, Nagy Imre előtt. A verseny gyakorlatilag eldőlt.
10.01. 20:52 Kuncze visszaszúr Sólyomnak 
Kuncze Gábort Liberálisok Sátránál, a parkolóban szólította meg a TV2 riportere. Az SZDSZ elnöke azt mondta, annyiban egyetért az államfővel, hogy baj van a politikával, egyfelől azért, mert a Fidesz négyszer akkorát ígért a kampányban, mint a szocialisták, pedig szerinte a gazdasági stabilitáshoz szigorításokra van szükség. Mint ahogy az is súlyos bajokat jelzett, ahogyan az Országgyűlés köztársasági elnököt választott, szúrt vissza Sólyom felé Kuncze. "A bajokból viszont nem következik az, hogy a politikai stabilitást eldobjuk magunktól, épp ellenkezőleg, a kormánypártoknak stabilizálni kell a költségvetést és ezzel hosszú távon a gazdaságot." Kuncze az adatokról nem tudott mit mondani, mert egyelőre nem tájékozódott.
10.01. 20:52 Szolnokon szoros az eredmény 
90 százalékos feldolgozottság mellett a fideszes Szalay Ferenc összesen hét szavazattal vezet a szocialista Vass Lajos előtt.
A 40 fõs megyei közgyûlésben szinte biztos a Fidesz abszolút fölénye, az egyetlen megyei jobú városban, Szombathelyen viszont az elõzõ polgármester, az MSZP-s Ipkovich György vezet.
10.01. 20:49 Te is, megyém, Heves? 
A 10 000 lakosnál kevesebb lélekszámú településeken átvette a vezetést Hevesben a Fidesz, ezzel pillanatnyilag az ellenzéki pártnak 20, az MSZP-nek 19 mandátuma van, a maradék 1 pillanatnyilag az MDF-é. Eddig ez a megye volt az egyetlen, ahol a szocialisták még vezettek.
10.01. 20:48 Hódmezővásárhelyen esélytelen volt az MSZP-s jelölt 
Hódmezővásárhelyen marad a fideszes polgármester. Lázár János a szavazatok közel száz százalékának feldolgozása után 72,06 százalékkal vezet a szocialista Hernádi Gyula (27,94 százalék) előtt.
10.01. 20:47 Lendvai örül, Varga örül, Hock örül 
Lendvai Ildikó szerint még korai kommentálni az eredményeket, annak mindenesetre örül, hogy Budapesten jól alakulnak a dolgok. Az MSZP frakcióvezetője az RTL Klub választási műsorában azt nevezte a legfontosabbnak, hogy a polgármesterek pártjuktól függetlenül törekedjenek minél jobb együttműködésre a kormánnyal.

Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerint bíztató, hogy nincsen olyan megyei jogú város, ahol az MSZP jobban szerepelt volna, mint a Fidesz, de korai még kommentálni az eredményeket. Úgy véli, Demszky jó eredményei annak köszönhetők, hogy az emberek megszokásból szavaztak, pedig tisztában vannak a főváros problémáival.

Hock Zoltán, az MDF jelöltje szerint pártja arra törekedett, hogy növelje eredményét a tavaszi választásokhoz képest. Akkor 5,1 százalékot ért el az MDF, az előzetes eredmények most 6 százalékot mutatnak. A politikus elégedett lenne, ha ez a szám nem változna.

10.01. 20:45 Bencsik öröme 
Tarlós István független főpolgármester-jelölt sátrában megjelent Bencsik András. A demokrata főszerkesztője Tarlós István sajtófőnökével közösen figyeli a tévében a híreket, és együtt örülnek a jobboldali előretörésről szóló információknak.
A feldolgozottság növekedésével folyamatosan változik a lehetséges polgármester személye Székesfehérváron. Alacsonyabb feldolgozottságnál még a függetlenként induló, de a Fidesz által is támogatott Karsai Béla műanyagos vállalkozó vezetett, megelőzve a nyolc éve a város élén álló Warvasokszky Tihamért. Most már 45 százaléknál tartanak és az MSZP, az SZDSZ, valamint a Fehérvári Polgárok Egyesülete által indított jelenlegi vezető állt az élen. A különbég azonban mindössze 36 szavazat, majdnem húszezer szavazólap összeszámlálása után. Az arány 48,99-48,81.
  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 15 következő 10 » 
« előző   következő » 

N;
hirdetés