Belföld

Eredmények

Főpolgármester

  • Demszky Gábor 46.86%
  • Tarlós István 45.20%
  • Feldolgozottság: 100.00%

Választások percről percre

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 15 következő 10 » 
« előző   következő » 

A fideszes Riz Levente alig fél százalékkal, 62 százalékos feldolgozottság mellett kevesebb, mint száz szavazattal vezet a szocialista Hoffmann Attila előtt.
10.01. 22:13 Gyurcsány megvárja Orbánt 
Bár 22:15-kor tartott volna sajtótájékoztatót Gyurcsány Ferenc, ezzel mégis megvárják az időközben elkezdődött Orbán-beszéd végét, jelentette tudósítónk az MSZP-székházból.
10.01. 22:08 Két százalék Demszky és Tarlós között 
Demszky Gábor 84 százalékos feldolgozottságnál 47,11 százalékkal vezet Tarlós István előtt, aki 44,89 százaléknál tart. A különbség alig több, mint két százalék.
10.01. 22:08 Grespik szerint nincs szükség a Kossuth tériekre 
Grespik László a Kossuth téren arról beszélt, hogy Orbán Viktor azért nem jött el, és így azért állt ő a színpadra a Fidesz-elnök helyett, mert a választáson jól áll a Fidesz. Ha nem állt volna jól a párt, "akkor lett volna szükség a Kossuth-tériekre", mondta Grespik, de a rendezők lekeverték szónoklatát, mondván, ne bocsátkozzon pártpolitikába.
A legelső adatok alapján még bukni látszott a IX. kerületet 1990 óta vezető SZDSZ-es, de 65 százalékos feldolgozottság mellett már stabilnak mondható Gegesy Ferenc bő háromszázalékos előnye, a szavazatok 39,65 százalékával.
10.01. 22:06 Pokorni: A Fidesz nem kerül kormányra 
"Nagy kételyünk nem volt az eredménnyel kapcsolatban, országgyűlési képviselőként háromszor nyertem meg a kerületet (XII.), reméltem hogy most polgármesterként is támogatni fognak a polgárok" – nyilatkozta Pokorni Zoltán a Hír televízióban. Pokorni jelentősen vezet szocialista riválisa előtt, és úgy véli, hogy a rendszerváltás óta nem aratott ilyen arányú választási győzelmet egy politikai erő sem, mint most a Fidesz.

Pokorni örül, hogy az emberek még fel tudnak háborodni a hazugságon, szerinte az erkölcsi felháborodásra való készség mutatkozik meg a megyei listákon. A politikai válsággal kapcsolatban visszafogottan nyilatkozott a Fidesz alelnöke: "Ez nem arról szól hogy a Fidesz kormányra kerül-e. Nem kerülünk kormányra, ezt tessék tudomásul venni. Ahhoz tavasszal kellett volna megnyerni a választásokat. Ugyanakkor az emberek egyértelműen kinyilvánították, hogy nem lehet ezen az úton tovább menni. Jó reggelt, magyarország, jó reggelt, szocialisták!"

10.01. 22:05 Stumpf és Gerő a TV2 stúdiójában pofozkodik 
Stumpf István Fidesz-politológus szerint láthatóan nagy arculcsapás érte a kormányoldalt. Gerő András Szadesz-történész kifejtette, hogy Sólyom László feleslegesen avatkozott a politikai folyamatokba, és egy újabb destabilizáló értelmezést vitt a közéletbe. Stumpf szerint ez az értelmezés sokak számára nagyon is érthető, pláne, hogy Sólyom László rendkívül visszafogott hangnemben nyilatkozott. Gerő kitart álláspontja mellett, szerinte az államfő feleslegesen tett kérdőjelet a megkérdőjelezhetetlen kormányzat mellé, és "kavicsot dobott a konszolidált vízbe".
10.01. 22:05 Megint patthelyzet a Fővárosi Közgyűlésben 
A Fidesz 30, az MDF 3, az MSZP 24, az SZDSZ 9 mandátumon áll 70 százalékos feldogozottságnál, így döntelenre (33-33) áll a jobb- és a baloldal Budapesten. A főpolgármester szavazata dönthet ilyenkor vitás kérdésekben. A Fővárosi Közgyűlésben 34 szavazat szükséges a minősített többséghez, márpedig a határozatok nagyobbik részéhez ennyire van szükség.
10.01. 22:03 Csak Molnár Gyula nyilatkozik az MSZP-nél 
"A 2002-ben megszerzett fővárosi pozíciók egy részét elveszítettük Budapesten, az eredmények leginkább az 1998-asra utalnak" - mondta az M1-en Molnár Gyula, a fővárosi szocialisták elnöke. A szocialisták Köztársaság téri választási központjában jelenleg egyedül őt lehet látni, mint elmondta, a szocialisták vezérkara jelenleg elemzi a helyzetet. Molnár Gyula két fontos eredményt említett: a jelek szerint Demszky Gábor lesz a főpolgármester, és a fővárosi közgyűlésben is meglesz az MSZP–SZDSZ-többség.
10.01. 22:03 Gyurcsány 22:15-kor beszél 
Úgy tudjuk, Gyurcsány Ferenc negyed 11-kor tart sajtótájékoztatót a Köztársaság téren.
10.01. 22:01 Gyurcsány és Orbán rányomja a bélyegét 
Miközben 2002-ben a polgármesterek kétharmadát újraválasztották, most ez az arány sokkal rosszabb lesz, mondta el az RTL Klubon Karácsony Gergely. A Medián elemzője szerint a választók egyre kevésbé személyekre szavaznak, már az önkormányzati választásokon is a pártpreferenciák döntenek, és inkább két személy, Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc kedveltsége határozza meg a végeredményt.
A második kerületben a szavazatok 31,25 százalékának feldolgozottságánál a Fidesz–KDNP jelöltje vezet. Láng Zsoltot a szavazók 51,84 százaléka támogatja. Ellenfelét, az MSZP–SZDSZ-jelölt Horváth Csabát a szavazók 43,42 százaléka támogatja. Az MDF jelöltje Porkoláb Mátyásnak 4,74 százaléka van.
10.01. 22:00 Semjén nem várta meg az Orbán-beszédet 
Semjén Zsolt, a KDNP elnöke elhagyta a Polgárok Házát, hogy találkozzon budapesti embereivel, mivel elképzelhető, hogy a Fővárosi Közgyűlés tagjai lesznek.


10.01. 21:59 Kéri a rövidlátó magyarokról 
Kéri László szerint győzött a rövidlátó gondolkodás a hosszú távú felett, az emberek elhitték Orbán Viktornak, hogy el lehet kerülni a megszorításokat. Az ATV-n szakértő és visszafogottan szurkoló politológus szerint a kormány felelőssége, hogy nem tudta megértetni az emberekkel a programját és annak szükségszerűségét. "Lehet csatlakozni Kazahsztán alsóhoz is, ha a magyaroknak úgy tetszik" - mondta Kéri.
10.01. 21:57 Kóka érti a választókat 
Kóka János gazdasági miniszter a TV2-nek az államfői beszédre reagálva azt mondta, hogy véget kell vetni a versengésnek, most már az együttműködésnek kell jönnie, nem megosztott ország kell, hanem kooperáció. "Értem a választók reakcióit, a stabilizációs program, amit összeállítottunk nehéz és fájdalmas. De nincs más lehetőség, és nem szabad engedni szétszakadni az országot" – mondta.
10.01. 21:57 Tovább gyengülhet a koalíció Budapesten 
A Medián kutatója szerint tévedtek azok a felmérések, amelyek Budapesten 4 százalékos MIÉP-eredményt jósoltak, viszont a Fidesz pont ennyivel gyűjtött több szavazatot a vártnál. Karácsony Gergely szerint a MIÉP szavazói a Fidesz jelöltjeit támogatták. Az elemző az RTL Klubon arról is beszámolt, hogy Budapest belső kerületeiben eddig rosszabbak a feldolgozási arányok, ami az ellenzéki pártok további erősödését jelentheti, hiszen ezekben a városrészekben nagyobb a Fidesz támogatottsága.
10.01. 21:56 Franka Tibor mindenkit kiütött Kerepesen 
Hat független jelölt versenyében simán nyert Franka Pál Tibor. Az egykori újságíró közel 42 százalékot szerzett, a második Rózsás Erika Erzsébetnek is 18-nál kevesebbel kellett beérnie.
10.01. 21:56 Ifj. Hegedűs: Magyarország a magyaroké 

A Kossuth téren Ifj. Hegedűs Loránt református lelkész beszél, aki egy bibliai idézettel kezdett, az egyetemes emberi szeretetet említette, majd emelt hangon (egyes vélemények szerint üvöltve) folytatta, kijelentette például, hogy "Magyarország a magyaroké". Többször kitért az Index hírportálra mint "az elnyomó hatalom egyik kiszolgálójára", ami "minősíthetetlen hangnemben írt" édesanyja és édesapja műsoráról.


A szavazatok 52,38 százalékos feldolgozttságnál az MSZP és az SZDSZ jelöltje, Verók István visszavette a vezetést a fideszes Illés Zoltántól. A különbség 29 szavazat.
10.01. 21:50 Navracsics óvatos duhaj 
"Elég egyértelműnek tűnik a helyzet, hiszen olybá tűnik, hogy Veszprémben is nyertünk" – nyilatkozta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője az Indexnek, hozzátéve, óvatos duhaj lévén, legyen elég ennyi.
10.01. 21:48 MSZP-s polgármester lesz Szombathelyen 
Vas megye egyetlen megyei jogú városban, Szombathelyen a várost az utóbbi négy évben irányító Ipkovich György, az MSZP jelöltje nyert 43,60 százalékkal. A verseny szoros volt, a fideszes Molnár Miklós 42,59 százalékkal lett második. Az MDF jelöltje, Szabó Gábor 8,14 százalékkal zárt.
A szocialista Hajdu László harmadszorra is megnyerheti a választásokat. A szavazatok 42,67 százalékának feldolgozottsága mellett 53,63 százalékos támogatottsággal vezet. Második helyen László Tamás, a Fidesz, a KDNP és a VP jelöltje áll 38,04 százalékkal.
Az 1994 óta polgármester Tóth József most is magabiztosan vezet a szavazatok 24,74 százalékos feldolgozottságánál. Az MSZP jelöltjét a szavazók 61,04 százaléka támogatja. Gubicza Katalin, a Fidesz-KDNP jelöltje 33,82 százalékos támogatottsággal áll a második helyen. Az SZDSZ-es Szabadai Viktor 5,14 százalékot kapott.
10.01. 21:44 Usztics még vár Orbánra 
Usztics Mátyás még egy ideig vár Orbán Viktorra, mondta el Kossuth téri tudósítónknak a színművész, aki az Új Magyarországért Egyesület színeiben jelent meg, bár hangsúlyozta, politikai szerepet itt nem kíván vállalni, ő mint az egyesület színpadának (a nagyobbik színpadnak) házigazdája van jelen. Hozzátette: közvetítő szerepe lett volna az Új Magyarországért Egyesület és a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 között, de nem nagyon járt sikerrel. A nagy színpad hangszóróira jelenleg a kisebbik színpad műsora van kötve.
Az adatok 30 százalékos feldolgozottságánál Mester László (MSZP) stabilan vezet, a szocialista politikus, aki egyben a körzet országgyűlési képviselője is a szavazatok 53 százalékát, a fideszes Kucsák László 41,78 százalékát gyűjtötte be.
  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 15 következő 10 » 
« előző   következő » 

N;
hirdetés