Belföld

Eredmények

Főpolgármester

  • Demszky Gábor 46.86%
  • Tarlós István 45.20%
  • Feldolgozottság: 100.00%

Választások percről percre

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 15 következő 10 » 
« előző   következő » 

10.01. 21:24 Hullaszag a Köztársaság téren 
Eltűntek a politikusok a sajtó elől az MSZP-székházban, illetve még az a néhány néni is otthagyta a kordonokat, akik kora este óta ott álldogáltak, továbbá tendenciózusan semmi nem történik, számolt be ásítozó tudósítónk. Egyelőre az a legizgalmasabb esemény, ha néha Tarlósék sátrából áthallatszik az üdvrivalgás.


10.01. 21:24 Zalaegerszegen negyedszer is nyert Gyimesi Endre 
Zalaegerszeg újabb négy évre megválasztotta Gyimesi Endrét, a város tizenkét éve regnáló, fideszes polgármesterét. Gyimesi abszolút fölénnyel nyert, a voksok 60,49 százalékát vitte el. Az MSZP jelöltje, Horváth László 31,68 százalékot kapott.
10.01. 21:24 Melocco: Orbánt halálosan megfenyegették 
A Kossuth téren Melocco Miklós a színpadról közölte: Orbán Viktor nem jön el, mert halálosan megfenyegették. Előtte Waszlavik Gazember adott elő egy fergeteges számot, majd bejelentette, hogy országos turnéra indul.
10.01. 21:23 Salgótarján a Fideszé 
Nógrád megye székhelyén is befejezték a szavazatszámlálást. Nyert a fideszes Székyné Sztrémi Melinda 40,41 százalékkal, a szocialista Dóra Ottó előtt, aki 39,09 százalékot szerzett. Puszta Béla, a korábban szocialista polgármester 12,32 százalékot szerzett. Nógrád megye is a Fideszé: várhatóan 22 mandátuma lesz a közgyűlésben, míg az MSZP-nek 16, az MDF-nek két helye lesz.
10.01. 21:22 Molnár Gyula vesztésre áll Újbudán 
A Fidesz fővárosi vezetője, Kupper András 49,31 százalékon áll tízszázalékos feldolgozottságnál a XI. kerületben. Második helyen 45 százalékkal következik a jelenlegi polgármester, Molnár Gyula, aki a szocialisták budapesti elnöke. Az MDF-es Somogyi István és az ex-fideszes Juhos Katalin 2 százalék körüli eredményig jutottak Újbudán.
Miskolcon szocialista maradt a polgármester és a közgyűlés, a megyegyűlésben a Fidesznek lehet kényelmes többsége.
A XXI. kerületet 1994 óta vezető Tóth Mihály vezet Csepelen, igaz, csak kevesebb mint hat százalékkal a fideszes Németh Szilárd előtt. 37 százalékos feldolgozottság mellett az állás 45,8-39,9 százalék.
10.01. 21:19 Összeült az OVB 
A Duna-palotában összeült az Országos Választási Bizottság. A végeredmény kihirdetésének időpontjáról tanácskoznak. Szigeti Péter, az OVB elnöke elmondta, olyan esemény nem történt, amely miatt korábban össze kellett volna ülniük. Várhatóan elsőként a polgármesterekről lesznek meg az adatok, majd a megyei közgyűlések összetételei jönnek. A kistelepülésekről csak később várható eredmény.
10.01. 21:17 Javul a hangulat a Liberálisok Házában 
Hirtelen nagyot javult a hangulat, amikor Liberálisok Házának kivetítőjén azt mutatták, hogy Steiner Pál vezet Rogán Antal előtt Budapest V. kerületében. Ezután amikor megmutatták, hogy 20 százalékos feldolgozottságnál Gegessy Ferenc liberális jelölt átvette a vezetést a IX. kerületben, akkor már csujogatás is volt.

Medgyesegyházán és Kunszentmártonban már biztosan liberális polgármester lesz. A medgyesegyházi polgármesternek, Nagy Bélának ez lesz az ötödik ciklusa a településen.

10.01. 21:16 Gerő szerint egészséges bukta ez 
Gerő András a TV2 stúdiójában azt mondta, a négy évvel ezelőtti önkormányzati választásokon a szocialisták túlnyerték magukat, ehhez képest, illetve ennek következményeként most térvesztésnek lehetünk tanúi.
10.01. 21:16 Forró őszutót jósol Szabados 
A választól 54 százaléka mondatná le a miniszterelnököt, 34 százalékuk viszont megtartaná pozíciójában Gyurcsány Ferencet, ismertették a Medián felmérését az RTL Klubon. Kiderült az is, hogy a miniszterelnök az egyetlen fontos politikai szereplő, akinek szeptember eleje óta nem romlott a megítélése, igaz, „nem is volt honnan”.

Szabados Krisztián, a Political Capital igazgatója szerint az MSZP kommunikációs stratégiája nem jött be, nem sikerült a szélsőséges megnyilvánulásokat összemosniuk a Fidesszel. Szabados úgy látja, Orbán Viktor sokkal jobban tudott élni a helyzet nyújtotta lehetőségekkel. Az elemző forró politikai őszre számít, az ellenzék várhatóan folytatja a demonstrációkat, és azt követeli majd, hogy a miniszterelnök mondjon le. A nagy kérdés az, hogy a koalíció mennyire áll majd ki Gyurcsány mögött.

10.01. 21:16 Semjén: Világos az emberek üzenete 
Semjén Zsolt, a KDNP elnöke szerint világos az emberek üzenete, a dolgok így nem mehetnek tovább. A pártelnök szerint parlamenti többségnek le kell vonnia a konzekvenciákat, és menesztenie kell Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, az emberek ugyanis nem tűrik tovább a hazugságot.

A Polgárok Házának első emeleti büféjében egyébként igen polgári árak vannak, két kávé, két üdítő és egy szendvics 750 forintba került.

10.01. 21:16 Fővárosi Közgyűlés: kicsit vezet a baloldal 
Az MSZP csak 25, az SZDSZ is csak 9 mandátumot kaphat, ami összességében rendkívül rossz eredmény számukra, de így is 34 mandátuma van a két pártnak, ami abszolút többséget jelent csaknem 30 százalékos feldolgozottságnál. A Fidesz és az MDF együtt 32 mandátumot kapna, a Fidesz egymagában 29-ig jutott.
10.01. 21:15 Fideszes polgármester lesz Nagykanizsán 
Zala megye egyik megyei jogú városában, Nagykanizsán már minden szavazatot feldolgoztak, így az eredmény véglegesnek tekinthető. A polgármester a Fidesz jelöltje, Marton István lesz, a szavazók 44,45 százaléka rá voksolt. Az előző polgármester, az idén függetlenként induló Litter Nándor 33,18, az MSZP-s Gáspár András 22,36 százalékkal zárta a választásokat.
10.01. 21:15 Újpesten Derce a nyerő 
Derce Tamás jelenlegi polgármester várhatóan ismét megnyeri a polgármester-választást. Az Újpestért Egyesület jelöltje a szavazatok 22,09 százalékos feldolgozottságánál 52,10 százalékkal az első helyen áll. A második Gergely Zoltán, az MSZP és az SZDSZ közös jelöltje 28,57 százalékkal, a Fidesz által támogatott Wintermantel Zsolt pedig a harmadik helyen áll 19,33 százalékkal.
10.01. 21:15 Kistarcsán Szűrös Mátyás kapta a legkevesebb szavazatot 
A Pest megyei Kistarcsán öt független jelölt közül Tóth Szabolcsot választották meg polgármesternek a szavazatok 36,47 százalékával. Kistarcsán a jelöltek közül a legkevesebb szavazatot (7,89 százalék) Szűrös Mátyás, volt ideiglenes köztársasági elnök kapta.
10.01. 21:14 Elveszítheti a XVI. kerületet az MSZP 
Az MSZP elveszítheti a főváros XVI. kerületét, a tavaszi választáson nyertes Vidorné Szabó Györgyi a szavazatok 31,25 százalékos feldolgozottságánál jelenleg a második helyen áll. A kerületben a Fidesz, az MDF, a MIÉP és a VP jelöltje, Kovács Péter vezet 50,40 százalékkal. Az MSZP és az SZDSZ jelöltjének 38,19 százaléka van.
10.01. 21:14 Már csak 3,85 százalék Demszky előnye 
Demszky Gábor 47,90 százalékon áll 45 százalékos feldolgozottságnál, vagyis Tarlós Istvánnal szemben az előnye 3,85 százalékra csökkent. A Fidesz által támogatott független jelölt 44,05 százalékon áll.
Papírforma eredmény látható már most is a XXIII. kerületben: a jelenlegi polgármesterrel, Geiger Ferenccel szemben a nagy pártok nem is állítottak ellenjelöltet, a polgármester 20 százalékos feldolgozottságnál 57 százalékkal vezet.
A budai kerületet 1998-2002 között vezető Szabolcs Attila az adatok 29 százalékos feldolgozottságának állásánál visszaveheti a polgármesteri tisztséget a négy éve győző szocialista, MSZP-SZDSZ jelölt Bollók Istvánnétól.
10.01. 21:10 Demszky: Sólyom mindig meglepő 
Demszky Gábor a TV2-nek: "Sólyom mindig meglepő dolgokat mond és lép. Véleményem szerint illendő lenne most a választásokról beszélni. Előző eseményekhez viszonyulni, ez egy másfajta megközelítés, nem az enyém." Majd kijelentette, hogy az eredményről csak később nyilatkozik.
10.01. 21:10 Kéri a média felelősségéről 
Óriási a média felelőssége a mostani eredményekben, mert nem világosították fel az embereket arról, hogy milyen nagyszabású lépések előtt áll az ország, mondta Kéri László az ATV-n. A politológus felrótta a médáknak, hogy például az egészségügyi reformból is csak a vizitdíjat hangsúlyozták. Kéri megismételte, hogy szerinte Orbánnak hónapokkal ezelőtt megvolt már Gyurcsány őszödi beszéde, és arra építette az egész kampányát.
A jelenlegi szocialista, az SZDSZ támogatását is bíró Hunvald György polgármester az adatok 20 százalékos feldolgozottsága alapján nyerhet, több mint tíz százalékkal vezet és az összes szavazat több mint felét kapta.
10.01. 21:07 Öt SZDSZ-es képviselőjelölt visszalépett Győrött 
Győr huszonegy választókörzetéből tízben állított önkormányzati képviselőjelöltet az SZDSZ, közülük öten szinte az utolsó pillanatban, a kampánycsend beállta előtt visszaléptek. Az okokról az egyik visszalépett jelölt, Hegyiné Wolf Amanda az MTI érdeklődére vasárnap elmondta, szerintük alapszabály-, illetve törvényellenes volt a kompenzációs lista állítása, ezért a listavezető személyével nem értenek egyet. Döntésüket nem a tüntetések és a garázdaságok befolyásolták, tette hozzá.

Mohos Péter, a kompenzációs lista vezetője másként látja az ügyet. Mint rámutatott, az önkormányzati választásig sajnálatos módon nem zárult le a szabad demokraták győri szervezetének megújítása, amely a jelölt- és listaállítás időszakára esett.

A listavezető úgy véli, hogy a visszalépéssel a megújítási folyamat iránti nem tetszésüknek adtak hangot az érintettek. Mohos Péter hangsúlyozta, hogy ez helyi ügy, nincs semmi köze az SZDSZ országos politikájához. Valószínűsítette azonban, hogy a párt országos ügyvivő testülete foglalkozik majd a győri üggyel.

10.01. 21:06 A koalíció fontos városokat veszített 
Elvesztette a kulcsfontosságú városokat a kormányoldal, mondta az RTL Klub híradójában Szabados Krisztián, a Political Capital igazgatója. Békéscsabán, Egerben, Győrben és Nagykanizsán is Fidesz-többséget mutatnak a számok, miközben az elemző szerint az MSZP abban bízott, hogy ezek a városok szocialista irányítás alatt maradnak. Az eredmények alapján a választók a kormányt teszik felelőssé az elmúlt hetek eseményei miatt, mondta Szabados.
  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 15 következő 10 » 
« előző   következő » 

N;
hirdetés