Belföld

Eredmények

Főpolgármester

  • Demszky Gábor 46.86%
  • Tarlós István 45.20%
  • Feldolgozottság: 100.00%

Választások percről percre

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 15 következő 10 » 
« előző   következő » 

A brit beszámolók szerint az államfõ Gyurcsány leváltását indítványozta, az AFP szerint a kormányfõ még erõsödhet is.
A Köztársaság téren tripla kordon, a Csendes borozóban csend, a liberális sátorban buktaszag és a legjobb csajok. Túrázzon velünk a választási főhadiszállások között!
Öt fővárosi kerületben és 8 megyei jogú városban főhet a polgármester feje: a testületben nem, vagy csak taktikázásokkal lehet többsége.
Az önkormányzati választások önmagukon túlmutató eredményei mindkét politikai tábort megerősítették abban a meggyőződésben, hogy az általuk folytatott politika helyes, mondta az Indexnek Csizmadia Ervin. Demszky Gábor azzal tartotta meg Budapestet, hogy nem állt ki kettesben vitatkozni Tarlós Istvánnal, állítja a politológus. A Fidesz és az MSZP is a másik hibáiból él.
Meggyengülhet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pozíciója a választási eredmények miatt, állítja Kern Tamás politológus. A szakértő szerint a kormányfőnek újra kell gondolnia, akar-e pártelnök lenni, az MSZP-ben ugyanis komoly belső ellenzéke lehet. Az SZDSZ a nagy vesztes, Orbán Viktor a nagy győztes
10.02. 02:05 A Kossuth tériek táplálója nyert Verőcén 
Bethlen Farkas, a Kossuth téri demonstrációkra traktorral és gulyáságyúval kivonuló eddigi verőcei polgármester ismét nyert a Duna-parti faluban. Bethlen 51,36 százalékkal győzött sógora, Csillag László előtt, aki 39,64 százalékot kapott.
10.02. 01:59 Vácon 73 szavazattal nyert az MSZP-s polgármester 
Megtarthatja posztját Vácon Bóth János polgármester: a szocialista politikus 73 szavazattal kapott többet, mint fideszes riválisa, Fördős Attila. Bóth 6547 szavazatot szerzett, Fördős 6474-et.
A szocialista Mester László megtartotta a polgármesterséget, a képviselőtestület azonban jobbra dőlt, legalábbis a képviselői szavazatok 70 százaléka alapján.
10.02. 01:06 12 helyen kell időközi választást tartani 
12 településen szavazategyenlőség miatt időközi választást kell tartani, négy hónapon belül, egy településen pedig jelöltállítás hiányában elmaradt a polgármester-választás. Időközi választást kell tartani Tornabarakony, Mosonszentmiklós, Völcsej, Pusztaszemes, Sérsekszőlős, Nyírderzs, Bikács, Peresznye, Bakonypölöske, Kékkút, Csonkahegyhát, Hernyék és Kisvásárhely településeken.
A szabad demokraták egy vidéki húzónevet, a koalíció megyei szinten öt közgyűlési helyet veszített Veszprémben.
10.02. 00:28 Erzsébeten befutott Szabados 
Harmadik polgármesteri ciklusának futhat neki Szabados Ákos. Az MSZP-s polgármester a végleges adatok szerint a szavazatok több mint 54 százalékával nyert, a képviselőtestületben viszont alul maradnak a szocialisták: a képviselőkre leadott szavazatok 50 százalékának összesítése alapján a Fidesz 12 mandátumot szerzett, míg az MSZP csak ötöt, az SZDSZ 1-et. A pártok közül az MDF 2, a MIÉP és a Munkáspárt 1-1 képviselőt küldhet a testületbe, ha nem változnak az arányok, további öt helyen civil szervezetek osztozkodnak.
A Fejér megyei nagyvárosok, Székesfehérvár és Dunaújváros polgármestere szocialista maradtak, de a megyei közgyűlésben öt helyet veszített a koalíció.
Négy éve vörös lett a megye, de fideszes vezetésű a székhely. Most majdnem minden narancssárga a Komárom-Esztergomban, néhány város kivételével.
A XXI. kerületben nem csak az 1994 polgármesterkedő szocialista Tóth Mihály nyert biztosan, a szavazatok 47,42 százalékával, több mint kilenc százalékot verve fideszes kihívójára, de úgy tűnik, a képviselőtestületben sem lesz gondja az MSZP-nek. A képviselői szavazatok 51 százalékának összesítése alapján a testületben 15 mandátuma lesz a szocialistáknak, 6 a Fidesznek, 3 az KDNP-nek, 2 az SZDSZ-nek, 1 a MDF-nek.
Rogán Antal lett az V. kerületi polgármester. A Fidesz jelöltje a szavazatok 51,74 százalékát szerezte meg. Ellenfele, Steiner Pált 44,98 százalék támogatta. A képviselőtestületben is fideszes többség lehet.
10.02. 00:12 30 rohamrendőr a Liberálisok Házában 
Éjfél körül mintegy harminc rohamrendőr érkezett a Liberálisok Házához, ahol két fiatal Magyar Virtus Baráti Kör feliratú transzparenst tartott a magasba. A téren még nyolc, nemzeti szimbolumokba öltözött fiatal jelent meg, fejükön a számháborúkban használatos fejdíszhez hasonló álarc, ezeken többek között Baló György, Kuncze Gábor és Gyurcsány Ferenc fotói láthatóak. Ők később megtapsolták a távozó Demszky Gábort. A transzparenses tiltakozók körül számos újságíró álldogál, az SZDSZ szimpatizánsai pedig Demszky Gábor beszédének befejeztével útnak indultak, így teljes a káosz a sátorban.
10.02. 00:08 Óbuda a Fideszé 
A képviselőtestületben is valószínűleg fideszes lesz a többség. A szavazatok 51 százalékos feldolgozottságánál a Fidesznek 13, az MSZP-nek 8, az SZDSZ-nek 4, a KDNP-nek 2, az MDF-nek 2 mandátuma lehet. EGy-egy helyhez juthat még a MIÉP, a PolgármesterKlub, az OBE, a NYUP és a Hadházi Ipartestület.
Demszky Gábor beszéde előtt Kuncze Gábor kért szót a Liberálisok Házánál. Elmondta, hogy sokan tekintik majd magukat a választások győztesének, de csak egy dolog biztos, és az az, hogy a szimbolikusnak tekintett fővárosi polgármesteri pozíció nem változott.


Klikk!

„Budapest liberális város!” – kezdte beszédét Demszky Gábor, ezzel ellenfele, Tarlós István néhány perccel korábbi szavaira utalt. Köszönetet mondott a választóknak, hogy visszaadták a város becsületét, és bizonyították, hogy Budapest nem az utcai zavargások, hanem a biztonság helyszíne.

Újpesten a képviselőtestületének összetétele a szavazatok 55 százalékos feldolgozottságánál: 9 fideszes, 14 MSZP-s, 4 mandátumot nyert az Újpestért Egyesület, 2 mandátumot az SZDSZ, illetve a 1-1 mandátumot az MDF, illetve a KDNP.
Az MSZP-s Kökény Mihány, volt egészségügyi miniszter indulása sem zavarta meg a IX. kerületet 1990 óta irányító SZDSZ-es polgármester győzelmét: Kökény elvitt 22 százalékot, de a polgármesteri szavazatok összesítése alapján Gegesy megtarthatja székét, 40,1 százalékkal nyert a 35 százalékot elérő fideszes Kandolka László előtt.

A közgyűlésben a koalíció együtt sem szerzett többséget a szavazatok 38 százalékának összesítése alapján, a mandátumszám egyenlő lehet a Fideszével, a MIÉP és a Centrum 1-1 képviselője mellett.

Meggyőző fölénnyel tartotta meg polgármesteri székét a VIII. kerületben Csécsei Béla. A polgármesteri tisztségre leadott szavazatok összesítése után az SZDSZ és az MSZP közös jelöltje a szavazatok 50,48 százalékát söpörte be, kereken kilenc százakékot vert így a fideszes Dénes Margitra.

A polgármesternek a képviselőtestületben már nem stabil a háttere: a képviselőkre leadott szavazatok 41 százaléka alapján a Józsefvárosban elolvadt a koalíciós többség, a Fidesz 12, az MSZP 7, az SZDSZ 6, az MDF 1 mandátumnál tart.

Véget ért egy nagy csata, megszületett az eredmény, és Demszky Gábor most körülbelül 1,8 százalékos előnnyel megtartja a főpolgármesteri széket, mondta Tarlós István, a Fidesz és a Jobbik által támogatott független főpolgármester-jelölt.

Tarlós elismeri és tudomásul veszi az eredményt, de gratulálni nem tud, mert a főpolgármester és csapata nem volt túl sportszerű. „Haragot nem táplálok, a közgyűlésben igyekszem konstruktív lenni” – mondta, majd hozzátette, hogy a lebunkózott kerületi polgármester rendkívüli módon megnehezítette a nagy Demszky Gábor életét.

Tarlós szerint Demszky soha többé nem mondhatja, hogy Budapest egy liberális város. Demszky az MDF-nek köszönheti az eredményt, és ezzel a Fórum kiiratkozott a konzervatív pártok köréből.


10.01. 23:48 A bukás közös, a győzelem Orbáné 
Az RTL Klub elemzői szerint jellemző, hogy az országgyűlési választásokon elszenvedett vereség után az összes fontos fideszes politikus ott állt Orbán Viktor mögött a pártelnöki beszéd alatt, amivel azt üzenték, hogy a felelősség közös. Most azonban a pártelnök egyedül állt ki, ami azt sugallja, hogy a győzelem csak Orbán Viktoré. Az elemzők szerint fontos vizsgálni a vezetők metakommunikációját, Gyurcsány Ferenc "csapzottan, fejbe vágva" tartotta meg beszédét, a miniszterelnöknek később nyugodtabbnak, visszafogottabbnak kell lennie, ha nem akar visszatetszést kelteni.


10.01. 23:43 Megjött Tarlós 
Most lépett sátra szónoki emelvényére Tarlós István.
10.01. 23:42 Végeredmény Vas megyében: jobboldali fölény a közgyűlésben 
Vas megyében a szavazatok feldolgozottsága már százszázalékos, így biztos a jobboldal abszolút fölénye. A megyei közgyűlésben a Fidesz 25, az MSZP 11, a Polgármesterek Vas Megyéért Egyesület két, a Vas Megyei Önkormányzatokért Egyesület szintén két mandátumot szerzett.
  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 15 következő 10 » 
« előző   következő » 

N;
hirdetés