Belföld

A parlament kaméleonjai 1.

2006. február 8., -

Ámuljon az idő múlásán, és nézze meg a szakállas Kunczét és Ádert, a kiscsajos G. Nagyné Maczó Ágnest, a tyúkperes Dávid Ibolyát 1990-ből!

Az 1990-es parlamenti almanachból (Szabadon választott, Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó Vállalat, Budapest, 1990) választottunk ki néhány arcot, akik talán a legtöbbet változtak tizenhat év alatt.

Szájer József

A korosodó Elek Istvánra hasonlító fiatal Szájer József talán még a könyv megjelenésekor sem hitte, hogy Sopronban megverte a szocialisták nagyágyúját, Pozsgay Imrét, akivel pártja később bensőséges kapcsolatot ápol majd.

Áder János

Hogy Szájertől irigyelte el a szakállviselést, netán saját ötlettől vezérelve jutott erre az elhatározásra, azt ennyi év távlatából nem tudhatjuk. Ábrándos tekintetében még nyoma sincs a későbbi kérlelhetetlen frakcióvezetőnek, inkább vidéki népművelőnek néznénk, pedig ekkoriban a Fidesz kampányát vezette.

Dávid Ibolya

Kedves kisvárosi ügyvéd, akire nyugodtan bízhatjuk magunkat, ha könyvtári tartozásunk összege meghaladta a tízezer forintot. Gyermekei még nem röppentek ki a családi fészekből, vonásait nem keményítette meg a nagypártok iránti harag, hiszen az MDF ekkoriban még nagypárt volt.

Kuncze Gábor

Szakállt növesztett, hogy könnyebben befogadják az SZDSZ értelmiségijei, gondolhatnánk, pedig csak azért nem vágatta le a szakállát, mert egy sportsérülés miatt hetekig nem borotválkozott. Az Épgépterv gazdasági igazgatóhelyetteseként pózol, a cég később tönkrement, Kuncze viszont új állást talált.

G. Nagyné Maczó Ágnes

Egy kiscsaj Törökszentről, akivel szívesen járnánk, pedig már férjezett és három gyereke van. Még az MDF-ben húzza, könyvet ír az MTA-Soros Alapítvány támogatásával a tokaji közállapotokról. Évekkel később, Üröm polgármestereként ugyanez már nem jutott eszébe, pedig jó kis anyagot lehetett volna ott is összeszedni.

N;
hirdetés
N;