Belföld

Születőben az új Markos-Nádas duó

2006. március 1., -

Mi történik, ha Kóka János gazdasági miniszter felkeresi Áder Jánost, és elkerülhetetlen a szópárbaj? Heves, néhány perces vita kerekedik a semmiről, majd - a választópolgárok nagy megkönnyebbülésére - nem csak hogy megállapodnak arról, mikor döngölik egymást földbe a tévében, de még egy előzetest is előadnak a nagy gázárvitáról spontán, maguktól. Dőljön a nevetéstől a Klub Rádió jóvoltából!

Hölgyeim és uraim, új Markos-Nádas duó van születőben! Töltse le a Kóka-Áder-show-t (2 Mb) a Klub Rádió honlapjáról!

Kedden Kóka János ellátogatott a Fidesz-frakcióhoz, hogy határidővel a kezében rábírja Áder János Fidesz-frakcióvezetőt, egyezzenek meg, mikor tudnak vitázni.

A politikusok közötti vitaőrületet múlt hét pénteken robbantotta ki Deutsch-Für Tamás, amikor a kormány hét tagját bepárosítva a megfelelő fideszessel hétrészes vitasorozatot szervezett. Áder Jánosnak a gázárvitát és Kókát osztották ki.

Gurcsány Ferencen kívül az SZDSZ-es miniszter volt az egyetlen a vitára kihívott kabinettagok közül, aki sajtófőnököt nem kímélve minden nap közleményben tudatta, hogy elfogadja a kihívást, aztán hogy nem fogadja el, csak ha van program, illetve, hogy elfogadja, de a dátumról még egyeztetne.

Bár Deutsch-Für Tamás hétfőre egyeztetésre hívta a kormányfő stábját, sem Gyurcsány, sem Kóka nem képviseltette magát a Fidesz kampányigazgatójánál. Egy nappal később azonban, amikor éppen nem szerepelt a médiában egyik politikus sem a vitával kapcsolatban, Kóka hóna alá kapta a naptárát, és lerohanta Ádert. A sajtót természetesen kihívta az eseményhez.

A következőkben a Klub Rádió riportjában önök is belehallgathatnak Áder és Kóka nem mindennapi vitájába.

"Fel fogok menni a 7. emeletre a Fidesz kabinetirodájába, és itt a naptáram, egyeztetni fogok egy időpontot (...) De ebből mérhetetlenül elegem van, vitatkozni szeretnék a médianyilvánosság előtt minél hamarabb" - feszült a Fidesz fehérházi folyosójának a gazdasági tárca vezetője, de szerencsére hirtelen ott termett az éppen pécsi lakossági fórumra siető Áder János, és kezdetét vette a rádiókabaré:

KJ: Öt napja kérem, hogy egyeztessünk időpontot...
ÁJ: Igen?
KJ: És öt napja...
ÁJ: És kit hívtál föl?
KJ: Öt napja semmi...
ÁJ: És kit hívtál föl?
KJ: Öt napja semmi mást nem csin...
ÁJ: És kit hívtál föl?
KJ: Semmi mást nem csináltok...
ÁJ: És kit hívtál föl?
KJ: Eljöttem, itt vagyok
ÁJ: Nem szóltál a titkárságra! Hogy ha te esetleg valakihez, egy barátodhoz el akarsz menni, akkor nem hívod fel előtte, hogy "Öreg otthon vagy, ma ráérsz? Tudsz velem találkozni?"?
KJ: János! Időpont? Nincs?
ÁJ: Én nem tudok most időpontot mondani neked!
KJ: Akkor ki tud nekem időpontot mondani, és hol?

És így tovább, egészen addig, amíg Áder János végre kiderítette, hogy hol jár Deutsch-Für Tamás, akivel időpontot lehet egyeztetni. Az igazi meglepetés mégis ezután érte a közönséget, hiszen a két - bátran állíthatjuk - showman rövid vitatkozásba bonyolódott a gázárról, nyilván kóstolónak szánták a jövő heti disputához (amiről ne tápláljunk illúziókat: a parlament őszi ülésszakában szinte csak erről volt szó).

Gondolta volna, hogy az Áder János-Kóka János páros ilyen magas színvonalú, humoros szópárbajt képes vívni egymással? Miután feltápászkodott a földről, és megszűntek a görcsei, önnek is eszébe jutottak a régi szép idők, amikor a Markos-Nádas név még jelentett valamit?

Ja, majd elfelejtettük: Kóka és Áder március 8-án ülnek le vitázni. Feltéve, ha a nőnap nem fog bekavarni.

N;
hirdetés
N;