Belföld

Csepeli György és új blogja: elveszve az időben

2006. március 2., -

A Siófokon pedofília gyanújába keveredő Bertalan Attila lelépése miatt hirtelen képviselőjelölt lett az informatikai minisztérium politikai államtitkárából, Csepeli Györgyből. A politikus blogot is indított ennek örömére.

Hallva ennek hírét szép színes fontokról, intelligens, web 2.0-ás megoldásokról álmodoztunk, hiszen mi mást vár az ember a magyar informatika vezérhajójának másodkapitányától?


Csepeli György (Forrás: Mkogy.hu)

Alaposan meglepődtünk hát, amikor mindössze két bejegyzést találtunk a meglehetősen kusza összevisszaságban vergődő, siralmas kinézetű oldalon.

Csepeli György a 2002-es választások idején érezheti magát, voltunk kénytelenek megállapítani, több okból is.

Kiderült, hogy nemcsak 2 bejegyzés van az oldalon, hanem van több is. Az első bejegyzésben ugyanis február 17-ig visszamenőleg találunk posztokat egymás hegyére, hátára ömlesztve, az oldal szerkesztője (talán maga Csepeli?) vélhetően fogta, aztán egy mozdulattal bemásolta őket.

A másik ok, amiért erős a gyanúnk, hogy az SZDSZ-es államtitkár valahol pár évvel mögöttünk tévelyeg az időben, egy ilyen mondat az első posztból:

"Amikor a januári Mozgó Viágban megjelent cikkemet írtam a permanens kampányról, aligha sejtettem, hogy az ott leírtakat alkalmazni is fogom. Tételem az volt, hogy a kampány áttevődik az internetre és az sms-re, mert ezek ellenőrizhetetlen médiumok, s ugyanakkor tömegesen hozzáférhetők."

Annyira örömteli, ahogy Csepeli György IHM-államtitkár észreveszi a modern technika által évek óta nyújtott, beharangozott, kielemzett jelenségeket, mint például az sms-kampány!

Az oldal második bejegyzését rövidített formában tárjuk önök elé, de ne ijedjenek meg:

"Mivel kedvelem a sikerelmenyeket, ha tovabbra is szemetkedo, rosszindulatu es ostoba reagalasokat kapok, elkepzelheto, hogy abbahagyom a blogirast. (...) Epp most irtam meg itt, New Yorkban az uj magyar nemzeti karakterrol szolo eloadasomat, melyet este mondok el (...) a Montclair egyetemen. Tezisem lenyege, hogy az uj magyar nemzeti karakter meglepoen regi: az uj tomlobe nem kerult uj bor. Pesszimizmus, ongyulolet, kishituseg, irigyseg, felelosseg elharitasa, otlettelenseg es fantaziatlansag jellemzi a dominans magyar nemzeti karaktert, melynek alapvonasat Moricz annak idejen barbarizmusnak jellemzett. Koszonom a figyelmet"

Felettébb szórakoztató, hogy Csepeli azon sértődött meg, hogy valaki elmagyarázta neki a blog rendeltetésszerű használatát:

"Személy szerint mindössze ennyit kértem Öntől, hogy külön postokba írjon. Máris láttam, hogy valami változás van. És jól olvasható. Ezt a vonalat ajánlom az olvashatóság kedvéért!" - írta Merkoffo.

Reméljük, azért Csepeli György nem visel magán túl sokat a nemzet karakteréből, mert igen csak bajban lennénk, ha az informatikai államtitkár nem csak az informatikában lenne alultájékozott, hanem még a felelősséget is folyton elterelné másokra, pesszimista volna, nem lennének ötletei, és még gyűlölné is magát.

Bár ez utóbbi biztosan nem igaz, most vettük észre, hogy a "kedvenc szerzők" menü alatt csupán egy név, Csepeli Györgyé szerepel.

N;
hirdetés
N;