Belföld

A nyíregyházi polgármester fél pár cipője

2007. március 6., -

"Itt van ez a szép bőrcipő polgármester asszony a fáradozásaiért cserébe. De a párját csak akkor kapja meg, ha átvágtuk az avatószalagot!" - így hangzott az a Pufajkás Turulnak kiszivárogtatott beszélgetésrészlet, amiből egy kukkot sem értettünk, és amiről a titokzatos küldönc csak annyit árult el, hogy a szocialista Csabai Lászlóné és három személy között folyt a Korzó Üzletház alapkőletételét megelőző estéjén, február 28-án.

Egészen a szókimondó, húzós tényfeltárásokban utazó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Futár újság pénteki megjelenéséig kellett várnunk, hogy megértsük, miről is van szó tulajdonképpen.


Hoppá: Címlapon hozzák a kemény sztorikat (Fotó: Futár)

A nyírség Magyar Narancsából persze azonnal minden kiderült. A Korzó Üzletház "megfiatalítja, az új évezred követelményeihez igazítva átszabja a Nyírség fővárosának centrumát. () ahol a helyszín kiváló adottságai, a fővállalkozó szakmai hozzáértése és a projekt iránt elkötelezett bérlői mix dokumentálhatóan rendelkezésre áll".

Az alapos tényfeltárásból hamar világossá válik, szinte kiugrik a sorok közül az is, hogy a polgármester titokzatos beszélgetőpartnerei nem mások voltak, mint a lízinges Dr. Magasházi Anikó, az egyik beruházó Miszori Zoltán és a generálkivitelező Strabagtól, Vermesy Sándor.


Alacsony szőkített nő bokáig betonban (Fotó: Futár)

És nini! A polgármester asszony valóban kemény alkut kötött: nem kapta meg, csak a fél cipőjét.

Még szerencse, hogy minden oké Nyíregyházán egyébként, mert korábban sokan ellenezték az európai értelemben vett, többemeletes, harmadik évezredi modern bazársort, olyan nevetséges indokokra hivatkozva mint, hogy nagy lesz tőle forgalom, meg minek a városközpontba pláza, pláne egy ilyen ronda dobozalakú.


Teher alatt nő a pálma, tartja a mondás, és tényleg: ha kisebbre nem is sikerült a pláza, négyszer drágábbra igen: többek között szebb ("több üveg, esztétikusabb felület") burkolatot kap kívülről az épület, mindez 10 milliárd forintból.

És, hogy hogy fog festeni Csabai Lászlóné egy rendes pár cipőben a felújított sétálóutcán? Ha nincs több csúszás a projektben, 2008 végére kiderül.

N;
hirdetés
N;