Belföld

Macskanőnek öltözve futkározik Kóka

2006. március 28., -

Kinyomoztuk, hogy a miniszter a titkosszolgálatok segítségével dzsoggingol délelőttönként Buda legforgalmasabb utcáin, persze csak azért, hogy a választókkal találkozzon. Tudta-e ön, hogy a miniszternek X-lába van?

Ez rosszabb annál is, mint amikor egy dús szőrrel borított államtitkár repült a teraszon feltálalt pacallevesbe, ahonnan kiszedtük ugyan a szűrőkanállal és bedugtuk egy uborkásüvegbe a gyerekek kedvéért, de ott undorító hangon szörcsögött.

#alt#
Kóka János szabadidejében (Forrás: kokajanos.hu)

Ezt gondoltam a kedd reggeli vizuális sokk hatására, ami a Szilágyi Erzsébet Fasor és az Ezredes utca sarkánál ért. Kóka János futott ugyanis szembe velem, ismeretlen okból testhezálló fekete macskanő-jelmezbe öltözve.

Normális körülmények között nem foglalkozom mások testalkatával, de a gazdasági miniszter a debil ruhájával maga hívta fel a figyelmet arra, hogy vagy kapitális X-lába van, vagy még életében nem futott 3 métert. Úgy mozgott, mint egy hirtelen megnyurgult kamaszteve, aki az orosz csodadoktornak hála a múlt héten eldobhatta a járógépet.

(Ugyanarról a ruháról van egyébként szó, amiben a hétvégén médiabiciklizéssel próbálkozott az újdonsült liberális politikus.)

A jelenés annyira kizökkentett, hogy szokásomtól eltérően oknyomozásba fogtam. Itt nem részletezendő tereptrükkök bevetésével kiszúrtam, hogy az Ezredes utcában egy kiválóan konspirált titkosszolgálati BMW áll. A járművet 12 éves szakmai tapasztalatom és az NBH-012-es rendszám segítségével lepleztem le. A jármű egy idő múlva Kóka miniszter után eredt.

A legzavarbaejtőbb mégis az volt, hogy K. János milyen végtelenül lúzer módon próbált spontán dzsoggolást imitálni. Egy rohadt nagy parktól voltunk ugyanis mintegy 50 méterre, ahol több kilométernyi aszfaltozott, illetve földút várja a lábmozgatás szerelmeseit.

Ha K. János tényleg futni akart volna, nyilván a Városmajor felé fordul. Csakhogy ott egy négyzetméterre aránylag kevés potenciális választó jut, így a sportmániás politikus hogy, hogy nem, a Fény utcai piac előtti zsúfolt kereszteződés felé vonaglott ki a látóteremből. Ahol fizikai képtelenség kocogni, hacsak nem egy felállított futópadon próbálkozik az ember az áramló tömeg közepén.

Önök tudják, a kampány közben miért próbálkoznak a jelöltek a legkevésbé testhezálló szerepekkel? Ha Ön mostanában látott álságosan dzsoggoló politikust bármely párt színeiben kampányolni, kérjük írja meg nekünk "Reppelő Medgyessy" jeligére a kiadóba.

N;
hirdetés
N;