Belföld

Orbán felelőtlen ígéreteiről rappel

2006. április 3., -

"Első politikai hiphopelőadását" mutatta be a Fiatal Baloldal (FIB) hétfőn egy VI. kerületi szórakozóhely félhomályában, ahol Komássy Ákos FIB elnök és a "VIVA tv egykori sztárja", a politikába mostanában fejest ugrott műsorvezető, Timo (Bánszki László) várta az érdeklődőket (akik nem voltak sokan).

Orbán, Komássy és Timo (Fotó: Barakonyi Szabolcs)

Az előadás szó alatt a fiatal szocialisták egy videoklip lejátszását értették, ami "multimédiás eszközökkel hívja fel a figyelmet a nagyobbik ellenzéki párt kampányának valódi arcára". A FIB negatív kampányának legújabb darabja a vernarancs.info található.

A hasonló (Flash-animációs) próbálkozásokhoz képest a klip meglepően jól van összerakva. Öröm látni például, hogy Orbán Viktor figurája az animációs szakma fogásai szerint mozog, nemcsak tologatják ide-oda, de igaz ez a többi szereplőre is, igaz a mellékalakok kidolgozása már nagyon szegényes. A képre adunk egy hármast.

A szöveget és a zenét "aktivistáink" készítették, mondta Komássy. Az MSZP-s aktivisták nagy becsben tarthatják Sub Bass Monstert, mert a dal pofátlan nyúlása a rapper 4 Ütem c. áthallásos slágerének, csak itt a refrén az "ígér, megnyer, elfelejt, mosolyog". A szövegre is adunk egy 3-ast, a zene viszont csak 2-est érdemel.

Komássy szerint a dal egyébként "provokatív, lényegre törő, de igaz". Példaként a Fidesz 14. havi nyugdíj bevezetésére tett ígéretét említette, vagy azt, amikor a kormány "4-es metrójára" a Fidesz az 5-ös metrót ígérte.

(Amit Komássy Ákos úgy látszik nem tud: mindkét metró terve több mint 20 éves, és az 5-ös metrót annyi párt ígérte már meg - köztük a szocik is -, amennyi párt van a budapesti közgyűlésben.)

Arra a kérdésre, hogy ezt a filmet nem lehetne megcsinálni Gyurcsánnyal és az MSZP vezérkarával is tekintettel az elszabadult ígéretlicitre, Komássy azt válaszolta: "Nem, az MSZP-nek határozott elképzelése van a jövőről, amit Új Magyarország programnak hívnak."

A FIB a következő hetekben még egy-két hasonló filmet akar publikálni.

N;
hirdetés
N;