Belföld

Hurrá! Rendbe jött Gyurcsány házassága

2007. június 5., -

Tavaly szeptember 17-én, amikor nyilvánosságra került Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde, néhány pillanatig talán az egész ország elhitte, hogy elkezdődött Magyarországon a politikai őszinteség korszaka, ami kivezet minket a morális válságból. A kormányfő azonban vagy még mindig nem mond igazat, vagy a házassága jött rendbe az utóbbi időben. Optimisták vagyunk, ezért az utóbbiban reménykedünk.

Morális válság maradt, politikusaink pedig nem lettek sokkal őszintébbek, bár tény - a demokrácia nagy átka ez -, hogy csak a 2010-es választások után vehetünk erre mérget (fenntartva az időközi választás lehetőségét persze), amikor kiderül, mit takartak a kampány ígéretei.

A dögmelegben tikkadt, apró rágcsálókra vadászó Turul szeme azonban idő előtt megakadt az igazság szövetének felfeslett darabján, pedig csak bemelegítő röptét végezte a kormányfő személyes naplóján, az amoba.hu-n.

"A házassági évfordulót általában mi egy csókkal elintézzük, miközben minden ünnepet akkurátusan megtartunk, komolyan rá is készülünk. A házassági évforduló megmaradt kettőnk közös ügyének" - írta Gyurcsány "Végighazudtuk Az Utolsó Másfél-Két Évet" Ferenc májusban, amikor rajongótáborával megosztotta, hogyan ünneplik Dobrev Klárával a házassági évfordulójukat.

A valóság ezzel szemben az, hogy Gyurcsány és Dobrev, a Stefánia-palotában tartott házassági évfordulói messze földről híresek.

2003-ban például ezt írta az évfordulós ünnepségről beszámoló Magyar Nemzet:

"Nagyszabású rendezvénnyel ünnepelte szombat este a budapesti Stefánia-palotában nyolcadik házassági évfordulóját Gyurcsány Ferenc leendő gyermek-, ifjúsági és sportminiszter feleségével, Dobrev Klárával, aki szintén vezető tisztséget tölt be a Medgyessy-kormány apparátusában. A fogadáson a kormány több tagja is megjelent, köztük Lamperth Mónika belügy-, Bárándy Péter igazságügy-miniszter, valamint Hiller István leendő kultuszminiszter és Gál J. Zoltán kormányszóvivő. (...)A kormánysajtó képviseletében a Népszabadság szinte teljes vezérkara felvonult, de ott volt mások mellett Pintér Dezső, a tv2 elnöke és Gyárfás Tamás, a Magyar Televízió műsoridejéből jelentős részt uraló Nap-kelte producere is."

A Turul ráadásul a bozótosban csiripelő verebek riogatásakor egy névtelenséget kérő, egy korábbi évfordulós bulira meghívott verébtől azt is megtudta, 1999-ben még tűzijátékot is rendeztek a páros tiszteletére, a vendégsereg létszáma pedig 300-ra rúgott.

Lehet persze, hogy azóta megjavult Gyurcsányék házassága, mert mint a kormányfő maga írja "inkább azok ünneplik hangsúlyosan a házassági évfordulót, akiknek év közben több gondjuk és bajuk van a házasságukkal. Lehet, hogy tévedek, mindenesetre nekünk nincs erre szükségünk".

N;
hirdetés
N;