Belföld

Demszky lekéste a koszorúzást Sarkozyvel

2007. szeptember 14., -

A főpolgármester nem koszorúzott '56-os emlékművet Sarkozyvel pénteken, mert elkésett, igaz a francia elnök is korábban jött. A közös metróvizitet nem késte le.

Lekéste a Műegyetem rakparti '56-os emlékműnél tartott koszorúzást Demszky Gábor mindenkori budapesti főpolgármester, ezért Nicolas Sarkozy hazánkba látogató francia elnök egyedül, holmi kerületi polgármester (Molnár Gyula) és főpolgármester-helyettes (Hagyó Miklós) társaságában volt kénytelen koszorúzni.

Sarkozy persze nem szontyolodott el (MTI | Illyés Tibor)

Először arra gondoltunk, hogy a mostanság kerékpáros közlekedésre buzdító, nagy magyar metrópítő biciklilánca a nagy rohanásban leesett, és vissza kellett rakni, de a protokolleseményre Demszky autóval, egy Audi terepjáróval, majd a Szabadság hídon át állítása szerint gyalogosan érkezett.

Ugyan Sarkozy egy másik programjáról, Orbán Viktortól 20 perccel korábban távozott, mégis csak Demszky késte le a koszorúzást a fővárosi potentátok között. Megérkezése után (15:13) a francia elnök 5 percig várakozott a főpolgármesterre, majd még mindig Demszky nélkül megkezdődött a 15-20 perces versmondás és éneklés, de Demszky még mindig nem került elő, ezért helyettese, Hagyó ugrott be helyette, és koszorúzott a francia államfővel.

Demszky Gábor az esettel kapcsolatban az MTI-nek elmondta, váratlanul érte, hogy a francia elnök 20 perccel korábban végzett Orbánnál, ezért csúszott le a koszorúzásról. A főpolgármesternek éppen programja volt, a metróépítést végző cégek francia képviselőivel beszélgetett, ezért késte csak ő le a programot, amire egyébként állítása szerint a megbeszéltek szerint 15:30-ra érkezett.

N;
hirdetés
N;