Belföld

Drogosok vizeletén hízhat az állam

2006. november 10., -

Mennyibe kerül 15 liter vizelet? És ha thc is van benne? Ha még mindig nem érdekli ajánlatunk, fél éve van arra, hogy eldöntse, meddig licitáljon arra a vizeletminta-csomagra, amit se Gyurcsány, se a rendőrség nem vett át a Kendermag egyesülettől.

Akár még bevétele is származhat a Magyar Postának a Kendermag egyesület aktivistái által a kazincbarcikai rendőrkapitányságnak postázott vizeletmintából.

A marihuána hatóanyagát, a thc-t tartalmazó, összesen 15 liternyi vizeletet ugyanis nem vette át a kapitányság, a posta pedig - ahogy a feladónak küldött válaszlevelében írja - ebben az esetben hat hónapig tárolja, majd megpróbálja értékesíteni. Ha nem sikerül, megsemmisíti.


A teljes levél - klikk!

A drogtörvény reformjáért küzdő Kendermag szeptember 12-én Gyurcsány Ferenc kormányfőnek, illetve a kazincbarcikai rendőrkapitányságnak küldte el a szervezet vezetőinek és aktivistáinak vizeletmintáját, hogy az érintettek átérezhessék azt a megalázó és abszurd folyamatot, amit szórakozó fiatalok ezrei diszkórazziákon szenvednek el.

Az akció apropóját az adta, hogy a rendőrség augusztus 28-án hermetikusan lezárt egy kazincbarcikai diszkót, majd az ott szórakozó 350 fiatalt átvizsgálta, de végül csak 10 esetben indított eljárást kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt, terjesztőre nem bukkantak.

A Kendermag Egyesület közleményében tudatta, felháborítónak tartja, "hogy a rendõrség még mindig a fogyasztók és a nem-fogyasztó táncolók tömeges terrorizálását tekinti feladatának." A szervezet ezért arra kérte szimpatizánsait, ők is küldjenek vizeletmintát a kazincbarcikai őrsre.


Gyurcsány Ferenc nem vette át - klikk!

Azonban sem Gyurcsány Ferenc, sem a kazinbarcikai kapitányság nem vette át a vizeletmintát. Mint Juhász Péter, a Kendermag vezetője elmondta, a kapitányságon már "várták őket": pénteken délután kettőkor bezártak, ezért postára adták a 130 marihuánafogyasztó, és az üggyel rokonszenvező aktivista vizeletmintáját.

A mintákat vegyesen befőttesüvegbe vagy a célra tervezett, lezárható műanyag poharakba gyűjtötték, és három-négy dobozban adták postára. A csomagokra felírták, hogy "vizeletminta".

Mivel a Kendermag egyesület nem fogja visszavenni a csomagot, kíváncsian várjuk, mennyiért kel el a 15 liter, thc-tartalmú vizelet. Az árát talán meghatározza a benne található, de nehezen kinyerhető thc, talán nem, de ha időközben győzne a mozgalom, eszmei értéke biztosan az egekbe szökik.

N;
hirdetés
N;