Belföld

A politikusarcú politikus

2006. november 17., -

Sajnos a zavargások kitakarták az önkormányzati választási kampány legmulatságosabb pillanatait, a turul alig látott a könnygázfüsttől. Ne hagyjuk veszni a jó kedvet, induljon a posztválasztási kampányfilmverseny, ha kampámyfilmre bukkan, küldje el! Első körben ismerkedjen meg Kun Andrással, a beszélő, győri robottal.

Pedig önégetésre van példa bőven, tessék csak Várhalmi A. Miklós bajai polgármesterjelölt kampányfilmjére gondolni, amiről mocskolódó testvérlapunk volt szíves megemlékezni.


Klikk a letöltéshez! (44 Mb, wmv)

Ne hagyjuk veszni a kampány legőrültebb kampányfilmjeit, még ha sok jelölt bízik is az Elkúrtuk válság körüli jótékony homályban. Itt van például a győri MSZP-s lúzer, Kun András alpolgármester kampányfilmje, aki jókorát bukott október 1-án megszakítva ezzel a szocialista polgármesterek győri folytonosságát.

Kun András röpke ötperces filmjébe az analóg videotechnika és az egyetemes kampányfilm minden vívmányát belepréselték. Ha filmje 1994-ben készül, talán most is ő lenne a miniszterelnök, ha pedig 2000-ben, Mike Figgisnek, az osztott képmezős film (Salma Hayekkel!) apostolának neveznénk.


Klikk a letöltéshez! (44 Mb, wmv)

Már a nyitókép zseniális: "Kun András vagyok, szavazzanak rám" - hangzik el a tételmondat, amit csak azért hallani, mert éppen nem zúg el az alpolgármester mellett egy autó. Ezt ellensúlyozza az a másik jelenet, amikor Kun egy kétszer kétsávos, teljesen üres - talán még át sem adott - aluljáróval kombinált autóút közepén korteskedik tovább, hogy váratlanul újra a járdán találja magát. A félárnyék nyilván "az országgyűlési barátaimmal Budapesten is nagyon sok dolgot el tudunk érni" kezdetű bizalmas információ átadása miatt volt szükség.

Ahogy Kunt is, minden politikust az olyan magvas gondolatokért szeretjük, miszerint: "Meggyőződésem, hogy a legfontosabb dolgokat szakmai, emberi, gazdasági oldalról kell megvizsgálni ebben a sorrendben." Mi ugyanebben a sorrendben, mind emberileg, mind szakmailag egyetértünk, még akkor is, ha kissé feszélyezve érezzük magunkat, a jelenetben ugyanis a monologizáló alpolgármester vészjóslón közeledik a végig hátrálni kényszerülő néző felé.


Klikk a letöltéshez! (44 Mb, wmv)

A kampányfilm eközben - díjazandó ez az egészséges szervilizmussal kevert lojalitás - segít megérteni a gyóntató papi elérzékenyülésre képes Gyurcsány Ferenc szocialista politikusi nagyságát. Figyeljék csak meg, Kun hogyan próbál szocialista politikusi mivoltában, öltönyben ellazulni egy játszótéren. Nem egyszerű a politikusnak, ha a "hétköznapok" világába téved, "amit az emberekkel együtt él meg".

Ha az ön választókerülében hasonlóan vicces/röhejes/aranyos, de alulprezentált kampányfilmre bukkan, nevezze be a Pufajkás Turul posztválasztási, szigorúan emberi, szakmai alapon szerveződött kampányfilm-versenyébe.

N;
hirdetés
N;