Belföld

Hagyó: Az árvácska egyedül is virít

2007. október 20., -

Az 1956-os forradalom alkalmából Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes árvácskákat ültetett. „Dacára a fogyó napsütésnek, a hidegnek és a fenyegető fagyoknak, a növényeknek virágozniuk kell, ezt az időt tavasszá kell tenniük” - vélekedett.

„Az árvácska arról szerezte beszédes nevét, hogy amikor minden más virág eltűnik a tájról, képes még mindig – más virágoktól magára hagyottan – egyedül is virítani” – mondta Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes, miközben részt vett 72 ezer fehér, sárga piros, lila és kék árvácska ültetésében a Szépművészeti Múzeum előtt.

Rossz ember nem lehet

Az árvácskák még az enyhébb téli napokat is jól bírják, a keményebb hidegben pedig fenyőgallyakkal lehet védeni a virágokat. A főpolgármester-helyettes az 1956-os forradalmárokhoz hasonlította az árvácskákat, hiszen „dacára a fogyó napsütésnek, a hidegnek és a fenyegető fagyoknak, a növényeknek virágozniuk kell, ezt az időt tavasszá kell tenniük”.

Tavasszal további 100 ezer árvácska kiültetését tervezi a Főkert a fővárossal együttműködve, így március 15-én már 172 ezer árvácska díszíti majd a város kiemelt zöldterületeit.

N;
hirdetés
N;