Belföld

Tarlós az iwiwen harcol a kommunisták ellen

2007. április 17., -

Az iwiw-en már nem csak Gyurcsány Ferencnek van baráti köre. Immár a kommunisták ellen is harcolnak a közösségi site-on, a legismertebb harcos Tarlós István, a pártonkívüli budapesti Fidesz-frakcióvezető.

Nemcsak ismerkedésre, politikai szimpátiáik demonstrálására is használják az iwiwet. A napokban bukkant rá a Subba a Gyurcsány Ferenc baráti körre. Saját bevallásuk szerint azért csinálták a klubot, hogy e közösségi oldalon jelezzék, támogatják Gyurcsány reformjait. Ha ez volna a Gyurcsány-csomag támogatottságának fokmérője, nem lehetnének nagyon nyugodtak Gyurcsányék, hiszen eddig 1400-an csatlakoztak a klubhoz, ismertebb ember is csak kettő akad köztük: Molnár Gyula Újbuda polgármesterére, illetve Varga László, a Fiatal Baloldal miskolci elnöke.


Majdnem háromezer ismerőse van viszont a Vezér Jobboldaliak Nemzeti Érzelműek Klubjának, ami a kommunisták elleni harcot hirdeti adatlapján, szeretné Gyurcsányt börtönbe juttatni, és a nemzeti érzelmű eszmék hirdetésén fáradozik. Az alapító egy 21 éves győri fiú, mellesleg nagy barátikörös, VJNÉK mellett a Röfi Fan Clubnak, a Schöpf Mérei Kórház baráti körének és a 11683 támogatót számláló Hajrá Magyarország, Hajrá Magyarok! oldalnak is tagja.

A hajrámagyarozók között szintén ott van Tarlós István, a pártonkívüli budapesti Fidesz-frakcióvezető, aki viszont meglepetésre megtalálható volt a Vezér Jobboldaliak társaságában is. Ez azért meglepetés, mert az őszi forró napokon nemhogy Gyurcsány bebörtönzését nem követelte, hanem arra kérte az önkormányzati kampányban a Kossuth térieket, menjenek szépen haza.

Én valóban nem osztom az állítólagos szervezet nézeteit, annál is kevésbé, mert nem is ismerem, ahogy alapítóját sem, mondta el az Indexnek Tarlós. A volt főpolgármester-jelölt hozzátette, hogy a kampány óta kollégái automatikusan visszajelölnek mindenkit az iwiwen, aki ismerősnek jelöli őt, így történhetett VJNÉK-val is. A kapcsolatot azóta már törölték is.

N;
hirdetés
N;