Belföld

Sebeit mutatta az újságíróknak a főpolgárikörös

2006. március 7., -

Hátat fordított, majd ingét felhúzva sebeit mutatta az újságíróknak a Fidesz szombathelyi jelöltje. Hende Csaba egy hírhedt helyi kiadvány állítását cáfolta a műtéti hegek közszemlére bocsátásával.

A szombathelyi közélet ingyenesen terjesztett botránylapja, a Drazsé Szemek az utóbbi hónapokban megint rendesen rászállt a fideszesekre. A legutóbbi számban, a városban általános ismertséget élvező szerző azzal vádolta meg Hende Csabát, az Orbán-kormány egykori igazságügyi államtitkárát, hogy kitalált magának egy kórházi operációról szóló mesét, hogy "ne tudódjon ki az alkoholelvonó kúrákon töltött időszak".

A polgári körök koordinátora keddi sajtótájékoztatóján sebeinek megmutatásával cáfolta meg a több ezres példányszámú bulvárlap vádjait. Az alkoholizmusvád miatt kiakadt Hende az újságírók előtt megfordult, felhúzta ingét, hogy jól láthatók legyenek hátán a műtéti hegek. A Vas megyei 2-es választókörzetben induló politikuson az ősz folyamán többször kellett végrehajtani operációt, mert gerincsérve volt.


Itt vannak a sebek (Fotó: Nyugat.hu)

Hende már korábban, egy másik szám miatt, amiben szintén ő volt az írások tárgya, tiltakozó közleményt adott ki Draskovics László kiadó-főszerkesztő lapja ellen. A közleményben a város szégyenének nevezte a Drazsét, és jelezte, hogy a rendőrséghez fordult a róla szóló rágalmak miatt. 2001-ben a körzet jelenlegi fideszes képviselőjének, Sági Józsefnek is meggyűlt a baja a kiadóval, éveken át szinte egyetlen szám sem mulasztott el foglalkozni Ságival, és a képviselő családját sem kímélte. Draskovics akkor könnyű testi sértés miatt tett rendőrségi feljelentést a képviselő ellen, és látleletet is vitt magával.

A bulvárújság elmúlt hónapokban postaládákba került különszámában jelentette be, egy közelebbről meg nem nevezett, ám "Magyarország egyik legnagyobb (...) multinacionális cége" révén egy "nagyon erős szponzor" csatlakozik a támogatókhoz, másrészt a lap ezentúl ingyenes lesz.

N;
hirdetés
N;