Belföld

Kóka megy, Bokros jön, Gál J. világgá menekül

2006. szeptember 8., -

Már az MTI-t is hamisítják: egy blogon a távirati irodára hivatkozva állítják, hogy Kóka Jánost a jövő héten menesztik, helyére Bokros Lajos kerül. Más források Gál J. Zoltán és Gyurcsány Ferenc összeugrásáról suttognak, és állítólag Szigetvári Viktorral sem súrlódásmentes a kapcsolat.

Kóka János szerint "vicces", hogy a hírek ismét a menesztéséről szólnak. Az Index azért hívta fel a gazdasági minisztert, mert a világhálón megjelent egy MTI-jelentés, amelyben szeptember 15-i határidővel Kóka leváltásáról, és Bokros Lajos ismételt miniszteri munkába állásáról informálnak (félre). A hír gyorsan terjedt a politikusok körében is, az MTI adatbázisában azonban nem létezik ilyen hír, és ezt Kóka János természetesnek is találja.


"vicces"

A gazdasági miniszter az Indexnek azt mondta, hogy az ellenzék két éve folyamatosan, szinte naponta szeretné elérni, hogy leváltsák, de mindhiába. Ő nem érzékel semmi ilyesfajta koalíciós szándékot. "A kormány most a konvergenciaprogrammal és a reformokkal van elfoglalva, nem pedig belső torzsalkodással" - magyarázta az átalakításról szóló hírek megalapozatlanságát.

A héten már az a "biztos hír" is elterjedt, hogy az augusztus 20-i katasztrofális tűzijáték miatt Gyurcsány Ferenc olyan mértékben összeveszett az állami ünnepségek szervezését felügyelő Gál. J. Zoltánnal, hogy az államtitkár azóta nem is jár be hivatalába. Kiderült azonban, hogy Gál J. előre bejelentett éves szabadságát már augusztus 20-a előtt megkezdte, és a gyanúsan hosszú távolmaradása azzal magyarázható, hogy Kínában turistáskodik.

A Magyar Nemzet a múlt héten gyarapította az összeveszett kormánytagokról szóló híresztelések sorát, amikor azt állította, hogy Gyurcsány kommunikációs csapata fölött viharfellegek gyülekeznek, vagyis Szigetvári Viktor kampányfőnök és Gál J. között mérgesedett el a viszony annyira, hogy már nem is beszélnek egymással. Szigetvári a hír megjelenése után kacsának nevezte az értesülést.

N;
hirdetés
N;