Belföld

Killer Keller nem várt húsz percet

2007. október 26., -

Nem hajlandóak a továbbiakban együttműködni a texasi ügyvédek a texasi bíróság egyik hirhedt bírájával, a szigora miatt "Killernek" (gyilkosnak) becézett Sharon Kellerrel. Killer Keller egy múlt havi döntésével haragította magára végleg az ügyvédi kamarát, amikor is nem volt hajlandó egy perccel sem tovább várni a bíróság hivatalosan délután ötig tartó munkaidejénél, így nem fogadta el egy halálraítélt, Michael Richard végső fellebbezését.

Döntése következtében a férfit még aznap este méreginjekcióval kivégezték. Az ügy nem szokatlan Keller bírói gyakorlatában, most azért váltott ki mégis országos felháborodást, mert az amerikai Legfelsőbb Bíróság éppen szeptember 25-én jelentette be a méreginjekciós kivégzések gyakorlatának felülvizsgálatát.

A halálos ítéletek ellenzői szerint a méreginjekciós kivégzés indokolatlan szenvedést okoz az elítélteknek, az amerikai alkotmány pedig tiltja az aránytalanul megalázó vagy szenvedést okozó büntetési módokat.

Richard ügyvédei egy pénteki napon akarták benyújtani fellebbezésüket, de számítógépük lefagyása miatt nem tudták postázni a kérelmet. Killer Keller pedig nem volt hajlandó húsz percnél tovább várni.

A hírről beszámoló Guardian arról nem ír, hogy Keller kezdeményezett-e személyiségi jogi pert gúnyneve miatt. Ha Magyarországon élne, ezt nyugodtan megtehetné. Keller László egykori közpénzügyi államtitkár 350 000 forint nem vagyoni kártérítést kapott az Index.hu-tól egy hasonló tréfáért. Keller László szerint az Index valótlanul állította, hogy ő gyilkos lenne, erre lapunknak nem is volt bizonyítéka. A bíróság jogerős ítélete szerint ízléstelenül szórakoztunk a közszereplő nevével.

N;
hirdetés
N;