Belföld

Kóka János dalban mondja el, mit érez

2008. június 2., -

Ha az SZDSZ-ben eddig nem tudták volna, most megtudhatják, Kóka Jánosnak kék a szíve, és a párt iránt érzett, eddig csak ködös gomolygó érzelmei az időközi tisztújítás előtti napokban csipkerózsikás, sasos és főnixes képekben konkretizálódtak.

Nem is egy, hanem mindjárt kettő dal fogalmazza meg az SZDSZ-esek számára, amit a pártelnök eddig nem tudott nekik szóban elmondani. A zenei rásegítésre azért volt szükség, mert Kóka Jánosnak csak néhány napja maradt, hogy felmutassa a tagságnak, mi zajlik az ő lelkében. A június 7-i tisztújító küldöttgyűlés előtti napokban így még minden szabad demokrata ízlése vagy hangulata szerint gyors vagy lassú ritmusban ismerkedhet meg Fodor Gábor ellenlábasának a párttal kapcsolatos ki nem mondott gondolataival.

Csipkerózsika
Álma tűnt tova
Csattant a múzsa csókja
Megvagyunk, nem alhatunk
Tán örökké
Öreg tollasunk, kopott sasunk,
Mint főnix, újra éled
Felriad, szárnyra kap

Ebből mindenki megértheti, hogy Kóka Jánosnak az előző választás álküldöttjei miatt számos álmatlan éjszakája volt, mert bánkódott az elnökjelölés intézményébe vetett bizalom elillanása miatt, de ez a bánat nem zavarta meg a szabad demokraták (allegorikusan: madarak, sasok, főnixek) ihletett életét. Az elnök reményei szerint ők még ilyen körülmények között is tollasodnak. És ráadásul kék a szívük, ami rettenetesen tetszik neki, legalábbis jobban, mintha piros vagy narancssárga lenne.

Megint csak kék, kék a szíve
Szép, szép, szép a színe
Kék, kék a szíve
Szép, szép, szép a színe

Sok a fals szöveg, ígértek Plakáton el se férnek
Fület repeszt, Dunát rekeszt már.
Elég volt.
Tudjuk is, merjük is,
Gyerünk, tegyük végre
Csak ennyi kell, újra fel
Szállj! A zászlónk kék, kék
Ragyog az égen.

Az SZDSZ elnöke, Kóka János röviddel az újabb elnökválasztás előtt jól odacsap a két nagy pártnak is, mert ordító populista választási ígéretekkel próbálják beszakítani a választók dobhártyáját, de ezt a szabad demokraták természetesen nem engedik, hanem inkább sárkányszerű kék zászlót eregetnek majd az égre.

Kóka nagyon szeretné, ha párttársai megismernék a zenés vallomást, ezért saját honlapján nyílt levélben ajánlotta figyelmükbe a nehéz munkával szűlt dalokat. Azt is betervezte, hogy a tiszta érzelmek és a fülbemászó dallamok párosítása természetes módon megteszi hatását, és elemi igény támad a vallomás birtoklására. Ezért a Kék a szíve több verzióban csengőhangban is rendelkezésre áll a készülődő küldötteknek.

N;
hirdetés
N;