Belföld

Népszabadság-olvasó leplezte le a fideszes nyugdíjast

2006. február 20., -

Ki lehet az a néni a Fidesz kesergős plakátsorozatán, aki rosszabbul mer élni, mint négy éve? - morfondíroztak el a Népszabadság szerkesztőségében. Szerencsére éppen csöngött a telefon, mit ad Isten, egy Népszabadság-olvasó volt, nagy kincs a Népszabadság-olvasó, mindenhol lakik egy, ahol valami jobboldali svindli van.

A Népszabadság-olvasó benyögte a néni nevét, címét, valamint azt, hogy másik lakását bérbe adja, sugallva ezzel, hogy aligha rázza meg a szívgyógyszerek árának 109 százalékos emelése.

Az újság megörül a hírnek, telefonálnak a néninek, nem egyszer, nem kétszer, hanem "az elmúlt napokban folyamatosan". Biztos valahol a Bahamákon nyaral a néni a Fidesz és a kiadott lakása pénzén, hogy nem szégyelli magát. Egyszer egy "idősebb női hang" szólt a telefonba, de nyomban le is tette a kagylót.

A Népszabadság nem retten meg a nyugdíjas cselszövő praktikájától. Lehet madárinfluenza, MSZP-kongresszus, belvíz, millió kampányesemény, egy újságíró azért megkísérelte "személyesen felkeresni a hölgyet". Ez az igazi tényfeltárás, energiát nem kímélve tárni fel a tényeket, "szenvedélyre van szükség, meg racionális válaszokra", ahogy Gyurcsány is mondta szombaton.

A tényfeltáró nagy önmérsékletére lehetett szükség, hogy ne törje be az ajtót, megelégedett a szomszédban való kérdezősködéssel. A "személyazonosság tényét" egy online egészségügyi magazin kiadójában erősítették meg, a cég éppen a plakátarctól bérli az irodát.

A cikkből nem derül ki, hogy a Népszabadság fontolgat-e más lépéseket is; feljelentést az APEH-nál, hogy a néni rendesen fizeti-e az adót, titkos házkutatást a lakáson, nem rejteget-e milliókat a párnahuzatban, családfakutatást, nem rokona-e szegről-végről Orbánnak vagy az Állambiztonsági Levéltárban is lehetne futni egy kört.

N;
hirdetés
N;