Belföld

A Reakció gyűjti a metróbarátokat

2008. január 16., -

Napok óta azt találgatja a fél város, kik a 4-es metró barátai, akik karitatív metróépítésre hívták csütörtökre a budapestieket. Az Index kiderítette: az akció mögött a Reakció című havilap grafikusa áll.

Néhány napja Budapest utcáit metróépítésre buzdító plakátok lepték el, a vicces felhívás a budapesti Rákóczi térre hívta csütörtökre a beruházás támogatóit afféle közmunkára. Azóta blogokon és fórumokon találgatják, ki állhat az akció mögött, akadt olyan feltételezés, hogy esetleg a főpolgármester, a városháza vagy a BKV áll a dolog mögött, de mindannyian cáfolták, hogy közük volna a plakátokhoz.

Az akció szervezői honlapjukat a városháza címére jegyezték be, ám arra nem vigyáztak eléggé, hogy a honlapon megjelentetett dokumentumról eltávolítsák a készítő adatait.

Így bukkant szemfüles munkatársunk rá arra, hogy a dokumentumot a Reakció című havilap grafikusa készítette, a lapnál azonban szerdán senki nem akarta kommentálni, hogy a lap projektjéről, vagy a grafikus magánszámáról van-e szó.

N;
hirdetés
N;