Belföld

Orvosok csavarozták össze Simicskó Istvánt

2007. június 4., -

Újabb leleplező kép az egészségügyi reform háza tájáról. Ezúttal egy KDNP-s politikus kerül a figyelem középpontjába.

Eddig eltitkolt, súlyos sérüléséből lábadozik a KDNP-Fidesz frakciószövetség nemrégiben megműtött frakcióvezető-helyettese, tudtuk meg a minap. A felkötött karú Simicskó Istvánt a parlamentben fotóztuk le, hasonlóan szívszorító látványt legutóbb a nyakmerevítő koronát hordó Horn Gyula nyújtott az Országházban. A Pufajkás Turul kiderítette: a Nemzetbiztonsági Bizottság 46 éves elnöke egy hete szenvedett komoly sportsérülést, vállszalag szakadás miatt kellett kés alá feküdnie a sportkórházban.


Két hete, a Fidesz-kongresszuson (balra) még minden rendben volt

Simicskó egy barátságos futballmérkőzésen sérült meg, a képviselői focicsapat a borászválogatottal mérte össze erejét. Az ütközet hevében, egy durva belemenős akcióban került földre a KDNP-s honatya, a betonfal jellegű borászról lepattanó Simicskó rendkívül szerencsétlenül - pont a jobb vállára - esett. A sérülékeny testrész nem bírta a extrém terhelést és felmondta a szolgálatot.


A sportkórház orvosai mindent megtettek a sérült szalagok megmentéséért, még egy csavart is beszereltek Simicskó vállába. Úgy tudjuk, hogy az aktívan küzdősportoló Simicskó összeszorított foggal kérte az operáló orvost, hogy mindenképp hozza helyre a vállát, különben lőttek a kung-fu edzéseknek. Úgy tudjuk, az orvos biztató választ adott, majd az egészségügyi reform hatásaitól nem rettenve belevágott a politikus karjába.

Simicskó jelenleg gyógytornára jár, jobbjába már gyakran vesz úgynevezett marokerősítő gumit, de kung-fu formagyakorlatokat egyelőre csak visszafogott csuklómozdulatokkal végezhet. A vállát összetartó csavar még hat hétig lesz a szervezetében, a teljes gyógyulás szeptemberre várható, tehát az őszi ülésszak csatáiba már teljesen egészségesen, újult erővel vetheti bele magát a képviselő. Biztatásképp jegyezzük meg itt, hogy Horn Gyula balesete után miniszterelnök lett.


Horn Gyula 1994 májusában, a választási kampány finisében szenvedett súlyos autóbalesetet
N;
hirdetés
N;