Belföld

Pilu új honlapon gyalázza Demszkyt

2006. február 26., -

Demszky Gábort gúnyolja egy újonnan megjelent honlap. A weboldal Pilu műve, aki már korábban is kikezdte Demszkyt.

Nem az első, és minden bizonnyal nem az utolsó Demszky Gábort kigúnyoló weboldal nyílt nemrégiben - demszky.com url-címen. Az oldalt Németh István, azaz Pilu készítette, aki tavaly nyáron robbant be a köztudatba a főpolgármestert gyalázó "Lökd meg demszki" című opuszával. Németh most olyan honlapot készített, amelyen olvashatók ugyan a Lökd meg demszki részletei is, de alapjában véve ennél most sokkal visszafogottabb hangnemben bírálja az SZDSZ-es politikust. (Korábban egyébként a Fidesz is készített egy Demszkyt gúnyoló honlapot.)

A demszky.com a demszky.hu hivatalos honlap mintájára készült, de visszafogottságát mutatja, hogy például 1952-nél ez a bejegyzés található az "ál-önéletrajzban": "Hihetetlen, de én is voltam gyerek." 1998-nál pedig ezt találhatjuk: "Dögunalom, komolyan." Aztán egy 2006-ra vonatkozó álbejegyzés: "Elegem lett a tortázásokból, meg a repperekből. Megyek nyaralni. (?)". Ezzel Pilu minden bizonnyal Tomcat akciójára utal, amikor is tortával dobták meg Demszkyt.

Az Index utolérte Németh Istvánt, azaz Pilut, aki a demszky.com-ról elmondta: egyetlen mondatért cserébe ingyen lemond a honlapról. Ez a mondat - amely nem szerepel az oldalon - az lenne, hogy "Nem indulok a 2006-os önkormányzati választásokon." Ezt a mondatot Pilu Demszky Gábortól szeretné hallani, és akkor ingyen átadná a politikusnak a site jogait.

Pilu szeretné felhívni "a tisztelt politikusokat, nézzenek alaposan szét a neten", mert még vannak olyan doménnevek, amelyeket nem foglalt le senki.

S hogy miért pont Demszky az (első) áldozat? - erre a honlapon reagált Németh István: "Mert ő irritál a legjobban. Mert az ő 'tevékenysége' keseríti meg leginkább a hétköznapjaim. (_) Elegem van." Némethnek elege van abból, hogy "fővárosunk élhetetlen, mocskos, kutyaszaros, közlekedhetetlen, az egy négyzetméterre jutó kátyúk száma a szúnyogokéval vetekszik", és "legfőképpen, hogy fejlődésének halvány szikráját" sem látja. "A képemről leég a bőr, ha külföldinek kell megmutatnom a várost. Szégyellem magam a város vezetése helyett is" - olvasható a demszky.com-on.

A Főpolgármesteri Hivatal nem akart reagálni a demszky.com-ra.

N;
hirdetés
N;