Belföld

Mire volt elég Weinek Leonárd kézfogása?

2008. június 30., -

A zuglói 6-os választókörzet időközi választását a fideszes Gécziné Cseke Vanda nyerte. A kerület most először ad jobboldali képviselőt, de nem is ez az érdekes.

A Pufajkás Turul szempontjából elég unalmas választást tartottak vasárnap Zuglóban, a jelöltek megegyeztek abban, hogy tartózkodnak egymás pocskondiázásától. A helyi MSZP-t mégis sikerült szíven ütni a kampány finisében. A pofont ráadásul nem jobbról, hanem balról kapta a párt.

Weinek Leonárd, a XIV. kerület SZDSZ-es polgármestere, aki az MSZP-vel közös jelölt volt a 2006-os önkormányzati választáson, a kampány utolsó hetében Szegedi Ritával, az MSZDP jelöltével fogott kezet egy újsághirdetésben a kerületi újság hasábjain.

Weinek Szegedi Ritát ajánlja

Az igazsághoz tartozik, hogy ugyanígy kezet fogott Imre Gergellyel, a szocialisták jelöltével is, jelezve: neki mindegy, ki nyer, csak baloldali és a Zuglót kormányzó többséghez tartozó legyen. Az más kérdés, hogy Imre Gergelyt hivatalosan Weinek pártja, az SZDSZ is támogatta, míg Szegedi Ritáról ugyanez nem volt elmondható.

Kíváncsian vártuk, mire volt elég a polgármesteri kézfogás: nos, Szegedi Ritát mindenki megelőzte, és csupán tíz szavazatot kapott.

A végeredmény

1. Gécziné Cseke Vanda (Fidesz) 594 szavazat

2. Imre Gergely (MSZP-SZDSZ) 256

3. Várnai László ( Civil Zugló Egyesület) 113

4. Bárándi Zoltán (MDF) 21

5. Hajdu József Péter (Magyar Kommunista Párt) 19

6. Szegedi Rita (MSZDP) 10

N;
hirdetés
N;