Belföld

Thürmer Gyula a hullámzó Balaton tetején

2008. augusztus 11., -

A Munkáspárt elnöke emailen rendszeresen szétküldi glosszává formált gondolatait Balszemmel címmel. Thürmer Gyula most ugyan a Balaton mellett nyaral, mégis szakított időt a 106. rész megírására.

A legújabb fejezetben a közelmúltban elhunyt Puja Frigyes egykori külügyminiszterről elmélkedik (az ő idején kezdte el maga is a külügyi pályát), és az MSZP-t ócsárolja. De ír a nyaralásáról is.

Az írás egy részletének közlésével kívánunk élményekben gazdag nyaralást a pártelnöknek:

“Ha nem is a hullámzó Balaton tetején, de legalább is a partján írom e sorokat. Ahogy Hofi mondja, mindenkinek, még a pártelnöknek is kell egy kis áramszünet. De azért ne aludjanak nyugodtan a magyar kapitalisták és külföldi barátaik! Az osztályharc nem szünetel, helyetteseim a helyükön vannak.

Emberemlékezet óta nem fürödtem a Balatonban, ezért némi félelemmel jöttem. Jelentem: a Balaton szép, jó, talán jobb is, mint korábban. Az önkormányzat teleültette virággal a tihanyi utcákat. Tényleg szép. A víz kellemes. Csak ne kellene kijönni a vízből. Odakint, a parton ugyanis dühöng a kapitalizmus, annak is a rosszabb, magyar változata.”

N;
hirdetés
N;