Jogerős: Bagó Zoltán nem zsarolt

2008.12.04. 11:12
Bagó Zoltán, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés fideszes alelnöke jogerősen pert nyert az ellen az MDF-es politikus ellen, aki még a 2006-os országgyűlési választások előtt fenyegetéssel vádolta meg.

A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta az első fokú ítéletet, amelyben a Bács-Kiskun megyei bíróság megállapította: Romsics Imre valótlan tényeket valósként illetve valós tényeket valótlanként állított be, közölte a Fidesz sajtóosztálya.

A bíróság meghallgatta a teljes, vágatlan hangfelvételt, amelyből éppen az ellentéte derült ki Romsics állításainak; Bagó nem fenyegetőzött, nem zsarolt. A bíróság jó hírnév megsértése miatt marasztalta el az MDF-es politikust, immár jogerősen.

Romsics Imre, a kalocsai választókerület MDF-es országgyűlési képviselőjelöltje 2006 márciusában egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a fideszes Bagó Zoltán fenyegetéssel próbálta rávenni, lépjen vissza a jelöltségtől. A beszélgetésről titkos hangfelvételt készített az MDF-es politikus, amelynek részleteit nyilvánosságra hozta.

A Fidesz az ügy miatt visszaléptette Bagó Zoltánt a képviselő-jelöltségtől és a pártból való kizárását is kezdeményezte, Orbán Viktor pártelnök pedig az eset miatt levélben kért elnézést Dávid Ibolyától, az MDF elnökétől.