Március 15. nem a tömegközlekedés ünnepe

2008.03.14. 16:39
A belvárosi BKV-járatok - busz, metró, villamos, troli - módosított menetrend szerint járnak szombaton, és a HÉV sem áll meg este a Művészetek Palotájánál.

Március 15-én, szombaton több fővárosi busz-, villamosjárat útvonala módosul, közölte a BKV Zrt.

Elsősorban a Kossuth Lajos téren, a Roosevelt téren, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Kossuth Lajos utcában, a Rákóczi úton, a Lánchídon, a Múzeum kertben, a Petőfi téren, a budai Várban, a Hősök terén és a XVIII. kerületben, este pedig a Művészetek Palotájában lévő rendezvények miatt lesznek menetrend-változások.

A 2-es villamosok az északi oldalon a jelentős korlátozások miatt egész nap nem közlekednek. A déli oldalon, a Czuczor utca és Közvágóhíd között zavartalanul járnak.

A 4-es és a 6-os villamosok 15 és 22 óra között a Moszkva tértől csak az Oktogonig közlekednek.

Az útlezárások ideje alatt a Móricz Zsigmond körtér és a Baross utca (Kálvin tér) között a 47-es, 49-es villamos helyett villamospótló buszokkal lehet utazni.

A 70-es és 78-as trolibuszok 7 órától üzemzárásig a Kossuth Lajos tér helyett csak a Honvéd utcáig szállítanak utasokat.

A Művészetek Palotájában tartandó előadás ideje alatt (18-tól 22 óráig) a csepeli HÉV nem áll meg a Lágymányosi híd megállóhelyen.

A 2-es és 3-as metró Kossuth Lajos tér, Astoria, Blaha Lujza tér és Ferenciek tere állomásaikat időszakosan lezárhatják, a szerelvények áthaladnak az állomáson.

Az 5-ös, a 8-as és a 112-es buszok 9-től 12 óráig módosított útvonalon, a pesti végállomások érintése nélkül a Kazinczy utcáig, majd 12-től 20 óráig a budai végállomások és a Szent Gellért tér között közlekednek. A terelt útvonalon a 7-es és a 86-os buszok megállóhelyein állnak meg.

A 7-es, a gyors 7-es, a 73-as és a gyors 173-as buszok 12 órától 22 óráig szétbontva közlekednek a budai végállomások és a Batthyány tér, valamint a pesti végállomások és a Baross tér között.

A 78-as buszok 12 és 20 óra között a Naphegy tér és a Szent Gellért tér között járnak, az utasok a 86-os buszok megállóiban szállhatnak fel a járatra. 20 és 22 óra között a buszok már áthaladnak az Erzsébet hídon, de rövidebb vonalon, csak a Kálvin térig közlekednek (a 112-es buszok pesti szakasza szerinti útvonalon).

A 105-ös buszok egész nap módosított útvonalon, a Margit hídon át szállítják az utasokat.