A BKV miatt nem megy csődbe a Fradi

2007.06.06. 20:41
Megmenekült a felszámolási eljárástól - egyelőre - a Fradi. A BKV szünetelteti az eljárást a klub ellen, amely félmillió forinttal tartozik a budapesti közlekedési vállalatnak.

Az Index információi szerint felszámolási eljárás indulhatott volna az FTC ellen, de a BKV a szerdai tárgyaláson az eljárás szüneteltetését kérte.

Úgy tudjuk, ezzel a BKV megmentette a csődtől a futballklubot. A BKV és a Fradi között egy tavalyi ügy volt függőben, a Ferencváros egy félmillió forintos nagyságrendű összeget nem tudott kifizetni a közlekedési cégnek. A BKV - hivatalosan meg nem erősített értesüléseink szerint - a focicsapatot szállította, ezért követelt pénzt a futballklubtól, amely nagyjából egy éve nem fizetett.

Az ügy közben már jogi útra terelődött indult, a felszámolás elrendelése viszont súlyos helyzetbe hozta volna a klubot. A BKV ezek után döntött úgy, hogy szünetelteti az eljárást.

A BKV-val szembeni adósság csupán töredéke a Fradi által felhalmozott kötelezettségeknek. Rieb György, a klub frissen megválasztott elnöke úgy nyilatkozott kedden, hogy az egyesület összes tartozása 2,2 milliárd forintot tesz ki.