Szerda este átvizsgálják a porladó Margit hidat

2007.08.22. 10:30
Tüzetesen átnézik szerda este a budapesti közterület-fenntartók a legrosszabb állapotban lévő fővárosi hidat, miután az államalapítás ünnepén több betondarab is leszakadt róla.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szakemberei szerda este tíztől külön átvizsgálják a rendkívül rossz állapotban lévő Margit hidat, miután hétfőn több, kisebb-nagyobb betondarab az alatta futó útra zuhant a budai hídfőnél. A vállalat munkatársai az alsó- és a felsőrakparton dolgoznak majd, ezért ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani az Árpád fejedelem úton, jelentette az Infó rádió.

A hidat egyébként mindennap ellenőrzik, és az idén már volt rá példa, hogy laza darabokat kellett eltávolítani. A hétfőihez hasonló eset nem egyedi, mondta Ullrich András. "A teljes betonszerkezet a tönkremenetel határán van, ezért is kell felújítani. Ez van a tervekben, de a tervek engedélyezett formában a jövő év végén állnak majd rendelkezésre" - mondta a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. főosztályvezetője az Infó rádiónak.

Hétfői képek

A híd burkolatából augusztus huszadikán délután, a Red Bull Air Race ideje alatt estek le betondarabok a felső rakpartra, a kavics méretűtől a több mint egy kilogrammosig. A híd széléről veszélyesen lelógó további betonrészeket tűzoltók távolították el, hogy a veszélyt elhárítsák.

A Margit hidat 1978-ban újították fel, azóta folyamatosan javítgatják. Elkészült a teljes rekonstrukciós terv is, de a felújítást legkorábban csak az év végén kezdhetik el, mert meg kell várni, hogy elkészüljön az M0-ás híd és a most lezárt Szabadság híd.