Csúszik a gellérthegyi sikló építése

2006.03.01. 13:43
Nem fogadta el a fővárosi tulajdonosi bizottság a Rác Nosztalgia Kft. kérelmét, nem kap haladékot a cég a gellérthegyi sikló megépítésére.

Határidő-módosítást kért a fővárostól a Rác Gyógyfürdőt átépítő cég a gellérthegyi sikló építésére. A Rác Nosztalgia Kft. másfél éves hosszabbítási kérelmét a főváros szakbizottsága nem fogadta el, mint ahogy azt sem, hogy a sikló építésével egy külön kiszervezett cég foglalkozzon, adta hírül az InfoRádió.

A társaság 2004-ben kötött szerződést a fővárossal arról, hogy felújítja a Rác-fürdőt, mellette gyógyszállót épít, és kiépíti a Tabán-Citadella között közlekedő siklót. A fürdő- és a szálló-beruházás halad, ám a sikló építési engedélyét a cég valószínűleg nem tudja megszerezni a szerződésben vállalt március 30-i határidőre. A csúszás oka a cég kérelme szerint az, hogy elhúzódtak a különféle egyeztetések a siklóról.

Zsinka László, a fővárosi szakbizottság alelnöke az InfoRádiónak elmondta, hogy a kft. egyrészt a határidő másfél éves meghosszabbítását kérte, másrészt pedig azt, hogy a siklót egy külön arra a célra létrehozott cég építhesse majd.

Zsinka László hozzátette, hogy ha a határidőt később sem módosítják, akkor március 30. után a főváros átvehetné a sikló beruházását. A beruházásról később még tárgyal a bizottság. Mint mondta, a gellérthegyi sikló biztosan megtérülő befektetés lenne, mert a várhatóan a Kempinski szállodalánc által üzemeltetendő gyógyszállóból állandó utasokra számíthatna, de a látványosság még számos turistát vonzana. A képviselő szerint ezt jól tudja a befektető is, aki nem akar megválni a projekttől, ezért kért határidő-módosítást.

Az üvegbuborékra emlékeztető sikló a tervek szerint a Rác-fürdőtől indulna, áthaladna a Hegyalja út felett és a Gellérthegy gerincén kúszna fel a Citadelláig.