Átment az első villamos a Szabadság hídon

2008.12.19. 20:48
Átment az első próba-villamosjárat pénteken kora este a Szabadság hídon. A villamos a teljes vonalon végigment, így ellenőrizték, hogy rendben van-e a pálya, illetve a felsővezeték-hálózat. Mindent rendben találtak, a forgalom szombaton már menetrend szerint indul.

Szombaton átadják a Szabadság hidat a villamosforgalomnak. Ezzel összefüggésben a korábbi útvonalán újra beindul a 47-es villamos a Deák Ferenc tér és Budafok, Városház tér között, valamint a 49-es villamos is a Deák Ferenc tér és a Kelenföldi pályaudvar között.

Az első villamos a Szabadság hídon

Megszűnnek a 47-49V és a 149-249V jelzésű villamospótló autóbuszok. A 61-es villamos meghosszabbított útvonalon, Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér között szállítja az utasokat, ez pótolja az 56-os villamost, amely viszont ideiglenesen nem közlekedik.

A 18-as villamos a Moszkva tér és Savoya park között jár. A csatornaépítés miatt a 41-es villamossal megváltozott útvonalon, Kamaraerdő és a Moszkva tér között lehet utazni. A 41A villamos megszűnik, a 19-es villamos pedig ideiglenesen nem közlekedik, helyette a 19-41V jelzéssel villamospótló autóbuszok járnak a Batthyány tér és a Szent Gellért tér között.

A szombattól életbe lépő forgalmi rend ideiglenes állapot, várhatóan a budai főgyűjtő csatorna építésének befejezéséig tart, melynek tervezett időpontja 2009. április vége - közölte a BKV.