Dávid Ibolya pénzügyi oligarchákkal küzd

2008.10.10. 16:02
Az MDF elnök a párt, sőt a magyar politika szabadságharcának tekinti a Fórum és Csányi Sándor összecsapását. Dávid Ibolya közleményben állítja, a megfigyelési ügy és a Tisztelet Társasága döntése azt jelzi a magyar demokrácia számára, hogy az, aki szembeszáll a politikát befolyásolni akaró pénzügyi oligarchákkal, az komoly kockázatot vállal.

Dávid Ibolya közleményt adott ki azt követően, hogy Vas János, a Tisztelet Társasága által delegált képviselő pénteken kilépett az MDF frakciójából. A kilépés egyben a képviselőcsoport megszűnését is eredményezte.

"A Magyar Demokrata Fórum elnöke megdöbbenéssel és sajnálattal veszi tudomásul, hogy Vas János - engedve a külső nyomásnak - kilépett a párt parlamenti frakciójából. Személyében egy felkészült, nagy tudású embert ismertünk meg. Ugyanakkor megértjük, hogy személyes egzisztenciáját nem kívánja kockára tenni, egymagában nem kíván szembeszállni a magyar politikába lépten-nyomon beavatkozó, azt befolyásolni, irányítani kívánó pénzügyi oligarchákkal.

A Magyar Demokrata Fórum függetlenségi harca, amely az elmúlt hetekben a magyar demokrácia történetének legsúlyosabb ügyét, az úgynevezett megfigyelési ügyet dobta felszínre, valójában a politika függetlensége és az abba beavatkozni kívánó pénzügyi körök küzdelme. A Magyar Demokrata Fórum elnökeként a jogállamba, a parlamenti demokráciába vetett töretlen hitem miatt döntöttem úgy szeptember 12-én, hogy az ügyészséghez fordulok azzal a hangfelvétellel kapcsolatban, amelyen az UD Zrt. vezetője, és Csányi Sándor beszélget egymással egy titkos megbízásról, illetve egy azt követő találkozóról, amelynek célja a személyemre nézve "terhelő" adatok gyűjtése.

Az elmúlt napok eseményeinek egyetlen figyelmeztető üzenete van a magyar politika, a magyar demokrácia számára: aki szembeszáll a politikát befolyásolni akaró pénzügyi oligarchákkal, az komoly kockázatot vállal, és olyan erőkkel néz szembe, amelyek nem riadnak vissza semmilyen eszköztől sem. Ugyanakkor a mai események ellenére is erre csak egyetlen választ tud adni az MDF: nem félünk! Nem vagyunk hajlandóak feladni konzervatív politikánkat, elveinket, nem vagyunk hajlandóak feladni a korrupció elleni küzdelmet. Ebben a küzdelemben szövetségeseink a választók, ellenfeleink pedig azok a milliárdos "üzletemberek", akik azt gondolják, hogy Magyarország, a magyar demokrácia pusztán a saját "üzletük". Márpedig ezen az "üzleten" veszíteni fognak."