Tarlós még gondolkodik Orbán felkérésén

2007.09.24. 17:39
Tarlós István lehet a fidesz népszavazási kampányának politikai felelőse, ismertette a fidesz elnökségének hétfői döntését Orbán Viktor pártelnök. Tarlós István a fővárosi Fidesz-frakció vezetője szerdáig gondolkodási időt kért..

Orbán Viktor fidesz elnök szerint Magyarország minden eddiginél mélyebb szociális válságba sodródott, a szociális hálót szétszaggatták, ma már a rászorulók nem számíthatnak segítségre. A fideszes pártelnök ezért üdvözölte Tarlós István kezdeményezését, mellyel létrehozta a polgári szociális bázist. A Fidesz - mint mondta - minden tőle telhetőt megtesz az új formáció sikeréért.

SZDSZ: Tarlós valóban alkalmas a feladatra

Az SZDSZ szerint "ez a leghelyesebb döntés, hiszen ezt a kampányt kizárólag egy, a gazdasághoz egyáltalán nem értő, szélsőségesen populista, ugyanakkor Orbán Viktorhoz végletesen lojális ember tudja irányítani, ezért Tarlós Istvánt alkalmasnak tartjuk a feladatra". (MTI)

Orbán Viktor felkérte Tarlós Istvánt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjét, hogy legyen ő a népszavazási kampány politikai felelőse. Tarlós István szerdán mond végleges választ a felkérésre.

Orbán Viktor szerint új szociális hálót kell építeni, ennek első lépése a népszavazás lehet. Úgy vélte a népszavazási kampányhoz nem kampányfőnökre, hanem politikai vezetőre van szükség, aki segíthet annak tető alá hozásában, hogy a középosztály és a leszakadó rétegek történelmi szövetséget kössenek.

Orbán szerint amint az Alkotmánybíróság döntött a Fidesz legfontosabb három kérdéséről, haladéktalanul hozzá kell kezdeniük az aláírásgyűjtésekhez. Szerinte azonban a Fidesznek olyan gyűjtőakciót nem szabad kezdenie, amelyben egymillió aláírásnál kevesebbet céloznának meg, mert az a kispártok dolga.

A Fidesz esetében az a kérdés, hogy mennyivel gyűjtenek többet egymillió aláírásnál.