Gyanúsítottként hallgatták meg a MEH volt államtitkárát

2005.05.30. 19:21
Vesztegetésnek színlelt befolyással üzérkedéssel és adócsalással vádolja az ügyészség Kodela Lászlót. A gyanúsítás alapján a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára adhatta az ötletet Kulcsár Attilának az ötmillió forintos vesztegetésre.

Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Kodela Lászlót, a Miniszterelnöki Hivatal egykori államtitkárát a Kulcsár-ügyben, értesült a TV2. Az ügyészség vádja szerint a 2003. áprilisában felmentett államtitkár ötmillió forintot vett át a K&H Bankot érintő pénzmosási ügy elsőrendű vádlottjától, Kulcsár Attilától.

Kodelát a TV2 értesülései szerint Kulcsár vallomása alapján gyanúsították meg. A tévéadó értesülései szerint az államtitkár később ötvenmillió forintot is átvett az álbrókertől.

Kodelát az ügyészség befolyással való üzérkedéssel és adócsalással is vádolja, halmazati büntetésként akár tizenkét év börtönre is ítélhetik.

Az MTI érdeklődésére Dobos Gabriella, az ügyészség szóvivője megerősítette, hogy Kodelát adócsalás mellett vesztegetést színlelve elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével vádolják. A szóvivő többet nem kívánt elmondani az ügy részleteiről. A színlelt vesztegetés az Index jogi szakértője szerint arra utal, hogy a vesztegetés ötlete Kodelától származhatott.